Ελλάδα

Μαθητές κατά Γαβρόγλου για το νέο Λύκειο – Επεισόδια στο Σύνταγμα (Εικόνες)

Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων με κινητοποιήσεις τους στην Αθήνα και άλλες πόλεις, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική αναφορικά με τις αλλαγές που προωθούνται στην εκπαίδευση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν επεισόδια στο Σύνταγμα από την πορεία των μαθητών και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Στην πλατεία Συντάγματος, ομάδα αγνώστων, έριξε πέτρες, φωτοβολίδα και κροτίδα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες τους απώθησαν με χημικά. Αυτή την ώρα οι άγνωστοι προκαλούν φθορές σε στάσεις λεωφορείων.

Με κεντρικό σύνθημα «αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει», μαθητές από γυμνάσια και λύκεια σε Αθήνα και Πειραιά διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο Λύκειο που σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς όπως υποστηρίζουν κάνουν το σχολείο «ακόμα πιο εξοντωτικό».

Πριν από λίγο μαθητές από τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έκαναν πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο μέχρι το τέλος του έτους και σύμφωνα με τους μαθητές, επιφέρει «διπλές πανελλαδικές εξετάσεις» και έξαρση των φροντιστηρίων και της παραπαιδείας.

Επίσης διαμαρτύρονται για ελλείψεις στις υποδομές, ενώ παρατηρούνται ακόμη κενά στις θέσεις των καθηγητών.

Στη Θεσσαλονίκη μαθητές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται ενάντια στο Νέο Λύκειο και ενάντια στην πολιτική η οποία όπως τονίζουν έχει αφήσει τα σχολεία τους με δεκάδες προβλήματα όπως ελλείψεις σε μαθητική στέγη και μεταφορές, ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία, κλείσιμο τμημάτων κατευθύνσεων στα ΓΕΛ, καθώς κλείσιμο ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.

Επίσης στα Χανιά συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ζητώντας μεταξύ άλλων τη λήψη μέτρων για τη στήριξη της λειτουργίας των Επαγγελματικών Λυκείων.

Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη βρίσκονται από το πρωί 13 σχολικές μονάδες. Τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη είναι το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Χανίων τα ΕΠΑΛ Βρυσών, Κισσάμου και Ελευθερίου Βενιζέλου, το 3ο, 4ο και 6ο Γυμνάσιο Χανίων, το 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου, το 2ο, 3ο και 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων και το Γενικό Λύκειο Κισσάμου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top