Πολιτική

O Λεβέντης φορτσάρει! «Με ερμαφρόδιτες θέσεις δεν λύνονται ζητήματα όπως το Σκοπιανό»

Κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στους ΑΝΕΛ, αλλά και στη ΝΔ για τη θέση τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ασκεί η Ένωση Κεντρώων, σε ανακοίνωσή της με αφορμή την «πρώτη κρίσιμη συμφωνία στα Σκόπια», λέγοντας πως «με ερμαφρόδιτες θέσεις δεν λύνονται ζητήματα όπως το Σκοπιανό. Λυπούμαστε δε, για την στάση όλων των κομμάτων».

Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων, η άποψη του κ. Καμμένου, ότι θα στηρίζει την κυβέρνηση έως ότου έρθει προς ψήφιση στην Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, σημαίνει κατ΄ ουσίαν ότι βάζει πλάτη στο να πάρουν τα Σκόπια το όνομα «Μακεδονία». «Τότε κ. Καμμένο θα είναι πολύ αργά γιατί η Ελλάδα θα εμφανιστεί σαν χώρα παράνοιας, αφού τα Σκόπια θα έχουν εκπληρώσει όλους τους όρους της συμφωνίας», σημειώνει.

Επικρίνει επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ πως η άποψη «ότι θα βρει αποστάτες από άλλα κόμματα, ή και βουλευτές από άλλα κόμματα να κάνουν τα ρεπό του κ. Καμμένου, φανερώνει ότι η Ελλάδα έχει τριτοκοσμικό κοινοβουλευτισμό και τα νομοσχέδια περνάνε όπως να ΄ναι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι Αμερικανοί» και προσθέτει:

«Πρέπει το θέμα αυτό να συζητηθεί νωρίτερα στη Βουλή και κάθε κόμμα να λάβει υπεύθυνη θέση, δίνουνε ή όχι την λέξη «Μακεδονία», γιατί και η θέση της ΝΔ που λέει ότι την ενδιαφέρει μόνο το εθνολογικό και η γλώσσα, είναι μια θέση που επίσης συνιστά μειοδοσία.

Με ερμαφρόδιτες θέσεις δεν λύνονται ζητήματα όπως το Σκοπιανό. Λυπούμαστε δε, για την στάση όλων των κομμάτων».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top