Άμυνα

Ποιος ήταν ο Χαράλαμπος Μπεκατώρος που έχασε τη ζωή του στην Αττική Οδό και ποια η σχέση του με τους εξοπλισμούς

Αττική Οδός. Ιανουάριος 2012. Τη ζωή του χάνει σε τροχαίο ατύχημα ο Χαράλαμπος Μπεκατώρος.

Ο Λάμπης Μπεκατώρος (ως Λάμπης ήταν γνωστός σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις) ξεκίνησε την καριέρα του ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, από το οποίο αποχώρησε αυτοβούλως στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο Λονδίνο, στον ναυτιλιακό κλάδο, μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα, οπότε και πρωταγωνίστησε, επιχειρηματικά σε συμβόλαια αμυντικού και κυρίως ηλεκτρονικού εξοπλισμού του Πολεμικού Ναυτικού.

Σαν ζωντανό «κομπιούτερ» του Πολεμικού Ναυτικού, ο Λάμπης Μπεκατώρος γνώριζε απέξω και ανά πάσα στιγμή τα τεχνικά προβλήματα σχεδόν όλων των πλοίων.

Ο Λάμπης Μπεκατώρος ήταν χωρίς αμφιβολία ανώτερος του μέσου επιπέδου ενός Ελληνα αξιωματικού ή επιχειρηματία και μπορούσε να κινείται άνετα σε διεθνείς κύκλους.

Γιατί τον θυμόμαστε σήμερα; 

Διότι το όνομα του Χαράλαμπου Μπεκατώρου βρίσκεται στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί κατά του Γιάννου Παπαντωνίου. Όπως μαθαίνει το arouraios.gr η δικογραφία αναφέρεται σε εισροές χρηματικών ποσών από λογαριασμό εμπλεκόμενης γαλλικής εταιρείας σε λογαριασμό που διατηρούσε στη Γενεύη ο αποβιώσας πλέον αντιπρόσωπός της, Χαράλαμπος Μπεκατώρος.

Από εκεί τμηματικά μεταφέρονταν μεγάλα χρηματικά ποσά στην Κύπρο, από όπου γίνονταν τμηματικές αναλήψεις.

Τα επίμαχα ποσά, κατά τους ανακριτές, εμφανίζονται κατατεθειμένα σε λογαριασμούς πολιτικού μηχανικού, φίλου του ζεύγους Παπαντωνίου. Ο μηχανικός, που είναι και αυτός κατηγορούμενος στην υπόθεση, απολογήθηκε πριν από λίγες ημέρες στους ανακριτές Διαφθοράς και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top