Πολιτική

Πρόστιμο σε δημοσιογράφο για προσβολή του Αδωνι Γεωργιάδη

Για προσβολή της προσωπικότητας του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη καταδικάστηκε με την υπ’ αριθμ 3768/2018 απόφαση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή του κ. Γεωργιάδη που παραστάθηκε με δικηγόρο τον Θάνο Πλεύρη και επέβαλε στον Κώστα Βαξεβάνη πρόστιμο 5.000 ευρώ, για προσβολή της προσωπικότητας του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την υπόθεση του Ντυνάν.

Σημειώνεται, πως ο δημοσιογράφος είχε ισχυριστεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε «business» στο Ντυνάν επί 14 συναπτά έτη, ακόμη και όταν ήταν Υπουργός.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι τα όσα αναφέρονται είναι ψευδή καθώς η εταιρεία που συναλλάχθηκε με το Ντυνάν δεν ήταν του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά του αδελφού του Λεωνίδα Γεωργιάδη και υπήρξε μόλις μία συναλλαγή για αγορά ημερολογίων το 2008 και ουδεμία άλλη και ως εκ τούτου ουδέποτε έγιναν «οικογενειακές business» και πολύ περισσότερο δεν έγιναν αυτές επί 14 συναπτά έτη και όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν Υπουργός.

Ενδιαφέρον μάλιστα έχει ότι το Δικαστήριο δέχθηκε, εκτός του ότι όλα είναι ψευδή, ότι για το σκέλος που αφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη ο Βαξεβάνης γνώριζε το ψεύδος και κατασκεύασε το ψευδές δημοσίευμα και άρα διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και για το υπόλοιπο σκέλος ότι είχε σκοπό να εξυβρίσει και να προσβάλει την προσωπικότητα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα, ο Άδ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, υποστήριξε μεταξύ άλλων στα social media: «…όταν απορούσε ο ⁦@KostasVaxevanis⁩ «πείτε μου μία απόφαση με την οποία καταδικάστηκα;» Τώρα θα ξέρετε μία…(θα ακολουθήσουν και άλλες). Και ψέματα και επί σκοπώ συκοφαντικά όσα έγραψε εναντίον μου».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top