Πολιτική

«Σφαγή» Σπίρτζη – Μανιάτη: «Ησουν υπουργός του Σαμαρά – Και συ του Καμμένου»

Αγρια κόντρα ξέσπασε σήμερα στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, με αφορμή την κατηγορία του υπουργού Υποδομών πως το Κίνημα Αλλαγής είναι ουρά της ΝΔ.

Ολα ξεκίνηαν όταν ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε στον εισηγητή της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, απευθυνόμενος όμως εμμέσως πλην σαφώς στο πρόσωπο του Γιάννη Μανιάτη τα εξής: «Μια παράκληση προς τον κ. Καραμανλή. Ένα μέλος του ΚΙΝΑΛ (εν. Γιάννη Μανιάτη) να το πάρετε από τώρα στη ΝΔ, για να αποφύγουμε τις εντάσεις. Ο κ. Σαμαράς είπε τα καλύτερα για τον κ. Μανιάτη, να μην μπαίνει μέχρι τις εκλογές σε τέτοια δοκιμασία, πάρτε τους από τώρα, να μην έχουμε τριγμούς…»

Ο κ. Μανιάτης θέλησε να απαντήσει και εξερράγη όταν αρχικά η προεδρεύουσα Εύη Καρακώστα του το αρνήθηκε: «Δεν θα μας απαγορεύσετε να πάρουμε τον λόγο… δεν θα μας φιμώσετε, θέλω να τον ρωτήσω κάτι και θέλω τον λόγο και επί προσωπικού, τέτοια λογοκρισία δεν γίνεται αποδεκτή…».

Τελικά όταν κατόρθωσε να πάρει τον λόγο είπε: «Επειδή κ. Σπίρτζη σας ενδιαφέρει τι γίνεται στα υπόγεια του Μαξίμου, ως μέλος του ΚΙΝΑΛ σας ενημερώνω, ότι το ΚΙΝΑΛ που το θεωρείτε στρατηγικό σας αντίπαλο, το ΚΙΝΑΛ θα έχει διπλάσιο πσοστό στις εκλογές και το λέω στον υπουργό που συνεργάζεται με τον ακροδεξιό Καμμένο και ήταν στο υπουργικό συμβούλιο που ακούστηκαν αυτά με την αδιαφάνεια για τα μυστικά κονδύλια. Οφείλετε στοιχειωδώς να επανέλθετε στην τάξη. Μαθήματα από ανθρώπους που έκαναν καριέρα στο ΠΑΣΟΚ και λένε ότι δεν θέλουν να ακούν για το ΠΑΣΟΚ, δεν θέλω, συνεχίζουμε εμείς όσοι μείναμε όρθιοι…»

Στην συνέχεια ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Να θυμίσω στον κ. Μανιάτη ότι υπήρξατε υπουργός του Σαμαρά…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Της κυβέρνησης Σαμαρά, όπως και άλλοι 7 υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, και εσείς είστε υπουργός του Καμμένου…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Κυβέρνησης Σαμαρά ήσασταν υπουργός…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ : Υπουργός του ΠΑΣΟΚ…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Υπουργός του Σαμαρά και θέλετε να γίνετε και υπουργός του Μητσοτάκη, καλό ταξίδι, να γράψετε memo

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Την καρέκλα δεν θα την ξαναδείτε. Τους γενίτσαρους η ιστορία τους βάζει στο χρονοντούλαπο. Προδότης. Συγχαρητήρια που είστε υπουργός Καμένου

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ: Αυτά δεν γράφονται στα Πρακτικά, έχω κλείσει τα Πρακτικά της συνεδρίασης, αυτά να μην γραφτούν η συνεδρίαση έχει κλείσει

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Δεν πειράζει που δεν γράφονται στα Πρακτικά. Υπάρχουν τα βίντεο και θα τα δει ο κόσμος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top