Πολιτική

Βαρυσήμαντη δήλωση Τσίπρα! Γιατί ανέλαβα το υπουργείο! Τα μηνύματα που έστειλε προς πάσα κατεύθυνση

Μηνύματα σε όλους θέλησε να στείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με δήλωση που έκανε νωρίς το απόγευμα της Τεταρτης, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι με πόνο καρδιάς έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από την θέση του υπουργού Εξωτερικών αλλά σημείωσε ότι δεν θα ανεχθεί την διγλωσσία στην κυβέρνησή του.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρωθυπουργός: 

«Πριν από λίγο ο Νίκος Κοτζιάς έθεσε υπ’ όψιν μου την παραίτησή του. Με πόνο καρδιάς έκανα δεκτή την παραίτησή του. Θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά για την πολύτιμη συμβολή του τα τρία χρόνια στην κοινή μας προσπάθεια», είπε ο πρωθυπουργός. Και συνέχισε: «Αποφάσισα εγώ ο ίδιος να αναλάβω το ΥΠΕΞ το επόμενο διάστημα και την ευθύνη του δίνοντας ταυτόχρονα και ένα μήνυμα ότι η επιλογή μου αυτή είναι επιλογή που σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να διασφαλίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η απόφαση να αποδεχτώ την παραίτηση Κοτζιά είναι όμως και μια απόφαση με πολλαπλά μηνύματα τόσο προς το εξωτερικό όσο και προς το εσωτερικό όσο και προς την κυβέρνηση μου. Σηματοδοτεί την απόφαση μου να μην ανεχτώ καμία διγλωσσία απέναντι στα εθνικά θέματα από οποιονδήποτε και καμιά στρατηγική και να μη δεχτώ από κανέναν να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας την οριστική έξοδο από τα μνημόνια.

Θέλω ταυτόχρονα να στείλω κι ένα μήνυμα στους γείτονες μας που αυτές τις μέρες έχουν τις δίκες τους διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσουν στην συνταγματική τους αλλαγή Θέλουμε να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα και με θάρρος. Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί την ένταξη της γειτονικής μας χώρας σε οποιονδήποτε οργανισμό με συνταγματική ονομασία που θα λέγεται Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top