Διεθνή

Έλληνας άστεγος στο Λονδίνο πέθανε έξω από το αστυνομικό τμήμα

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του Έλληνα άστεγου που ξεψύχησε μπροστά σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου στο οποίο είχε πάει νωρίτερα για να παραλάβει το σκύλο του. Ο θάνατός του δεν προήλθε από ατύχημα αλλά από την αδιαφορία των αστυνομικών οι οποίοι, όταν τον ειδαν  να καπνίζει μέσα στο τμήμα, τον έδιωξαν και τον άφησαν αβοήθητο στο κράσπεδο.

Ο Έλληνας άστεγος, όπως αναφέρει ο Independent, έπαθε υποθερμία και δεν αποκλείεται να ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία για αμέλεια στους υπευθύνους

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη ημέρα, όταν ο 63χρονος  Έλληνας  πήγε στο νοσοκομείο της πόλης εξ αιτίας δερματικής μόλυνσης. Η αστυνομία που βρήκε το σκύλο του στο δρομο χωρίς ιδιοκτήτη, τον μάζεψε .

Ο 63χρονος που διαμένει στην αγγλική πρωτεύουσα και συνήθως κοιμάται στο αεροδρόμιο του Χίθροου, πήγε  αργότερα στο αστυνομικό τμήμα του Αξμπρίτζ ώστε να πάρει τον σκύλο του.

Ο άστεγος εκδιώχθηκε βιαίως από το αστυνομικό τμήμα καθώς κάπνιζε, όπως αναφέρει το BBC και αναγκάστηκε να μείνει έξω από το κτήριο  όπου την επομένη ημέρα οι αστυνομικοί τον βρήκαν νεκρό .

Μία από τους αστυνομικούς που τον έδιωξαν απολύθηκε  γιατί , όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, αφού έδιωξε και αγνόησε  τον άστεγο αφήνοντας τον στην τύχη του, είδε μια ταινία, παρότι ήταν εν ώρα υπηρεσίας.

Η αστυνομικός, όπως αναφέρουν οι Αρχές, «δεν επέδειξε την απαραίτητη φροντίδα και δεν τον πρόσεξε μετά την εκδίωξή του από το τμήμα».

Αλλά ένας ακόμη  αστυνομικός είναι αντιμέτωπος με κυρώσεις για τη στάση που τήρησε κατά το περιστατικό.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top