Ελλάδα

Αθώος ο «Mr Χωριάτικο» για την υπόθεση του human trafficking

Απουσία των τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών, οι οποίες είχαν καταγγείλει ότι έπεσαν θύματα κυκλώματος trafficking, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, αθώωσε 20 κατηγορούμενους, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο επιχειρηματίας Άγγελος Γιαννακόπουλος, γνωστός ο «Mr Χωριάτικο».

Η δίκη με αντικείμενο την εκμετάλλευση γυναικών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης άρχισε τον περασμένο Μάιο ολοκληρώθηκε, μετά από πέντε συνεδριάσεις, με την απαλλαγή των κατηγορουμένων από τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξής σε εγκληματική οργάνωση, μαστροπείας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Το δικαστήριο ομόφωνα και με απαλλακτική εισαγγελική πρόταση προχώρησε στην απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν αποδείξεις που να συνδέουν τους κατηγορουμένους με εγκληματικές πράξεις.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάλογης υπόθεση που φτάνει στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Η πρώτη δίκη ολοκληρώθηκε το 2015. Η κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ήταν καταδικαστική για τέσσερις εκ των 23 κατηγορουμένων, ανάμεσά στους οποίους ήταν και ο Άγγελος Γιαννακόπουλος, στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών.

Στους άλλους τρεις επιβλήθηκαν ποινές από δέκα έως δωδεκάμισι έτη. Και οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγυοδοσίας από 20.000 έως 200.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους. Η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας εκκρεμεί.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top