Πολιτική

Αποκάλυψη-φωτιά του Bloomberg: Το «δώρο» που ετοιμάζεται να κάνει η Μέρκελ στον Τσίπρα για να τον βοηθήσει να κερδίσει τις εκλογές

Με τα σενάρια και τους… ψιθύρους για τις εθνικές εκλογές να “φουντώνουν” καθημερινά, ένα δημοσίευμα του Bloomberg έρχεται να βάλει… φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Το δημοσίευμα “μπλέκει” και τις περικοπές στις συντάξεις, αναφέροντας ξεκάθαρα πως ίσως να μην περικοπούν -όπως λένε με σιγουριά από την κυβέρνηση- κάτι που αν γίνει θα “μεταφραστεί” ως στήριξη της Άνγκελα Μέρκελ προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πριν τις εκλογές!

Το δημοσίευμα του Bloomberg για Τσίπρα – συντάξεις

Η Γερμανία ανοίγει την πόρτα στην Ελλάδα για την αναβολή των προγραμματισμένων περικοπών των συντάξεων, δίνοντας στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μια πιθανή στήριξη πριν από τις γενικές εκλογές το 2019, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Με την Ελλάδα να προσδοκά ότι θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους ακόμη και χωρίς τις περικοπές των συντάξεων στις αρχές του επόμενου έτους, η κυβέρνηση της Aνγκέλα Μέρκελ είναι πρόθυμη να στηρίξει τα σχέδια του κ. Τσίπρα για καθυστέρηση του μέτρου, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τη θέση της Γερμανίας και ζήτησαν να μην κατονομασθούν, καθώς οι συνομιλίες είναι σε εξέλιξη, σημειώνει το Bloomberg.

Η παραχώρηση ευελιξίας προς την Ελλάδα δεν είναι δημοφιλής μεταξύ ορισμένων βουλευτών της κυβέρνησης της Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

«Η γερμανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει τον κ. Τσίπρα, εφόσον τα στοιχεία ευσταθούν μετά τον έλεγχο του σχεδίου από την Επιτροπή», ανέφεραν στο Bloomberg πηγές που γνωρίζουν τη θέση του Βερολίνου. Το πρακτορείο αναφέρει πάντως ότι ο κ. Τσίπρας έχει ακόμη εμπόδια να ξεπεράσει: η ευρωζώνη και το ΔΝΤ έχουν προειδοποιήσει τη χώρα να μην υπαναχωρήσει από το πρόγραμμα διάσωσης, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, καθώς θα στείλει εσφαλμένο μήνυμα στις αγορές και θα αυξήσει το κόστος δανεισμού.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top