Ελλάδα

Αυτή ήταν η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου: Τι λέει το πόρισμα των ιατροδικαστών

Από ισχαιμία του μυοκαρδίου άφησε την τελευταία του πνοή στην  οδό Γλάδστωνος το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου ο Ζακ Κωστόπουλος και χωρίς να βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογριάς και Σουλτάνα Μαριανού, αφού μελέτησαν τα αποτελέσματα της νεκροτομής, των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων κατέληξαν στα συμπεράσματά τους για τα αιτία του θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστοπούλου στην οδό Γλάδστωνος στις 21 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο 33χρονος πέθανε έξω από το κοσμηματοπωλείο από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα. Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Ζακ έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και τον θάνατο του.

Ο ιατροδικαστής δρ. Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, εξηγεί στην
«Εφ.Συν.», ότι «μπορεί το χτύπημα άμεσα σαν χτύπημα να μην έδωσε μια βλάβη θανατηφόρο, όμως μπορεί να δημιούργησε μια στρεσογόνο κατάσταση η οποία προφανώς επηρέασε στο να γίνει σπασμός των στεφανιαίων αγγείων και ισχαιμία».

Το στρες, υπό την έννοια της μεγάλης σωματικής ή ψυχικής πίεσης, εξηγεί ο κ. Λέων, αποτελεί επιστημονικά τεκμηριωμένο παράγοντα κινδύνου που μπορεί να προκαλέσει σπασμό των αγγείων και ισχαιμία. «Μπορεί να είναι τραυματισμός ο οποίος να προκάλεσε την αιτία της ισχαιμίας, για παράδειγμα να σταμάτησε το αναπνευστικό με κάποιον τρόπο. Για τον λόγο αυτό πρέπει να συνεκτιμηθούν τα ιστολογικά και τα νεκροτομικά ευρήματα. Για να μπορέσουμε να δούμε από τι προήλθε ο θάνατος», λέει ο ίδιος.

Το δεκασέλιδο πόρισμα το οποίο θα διαβιβαστεί πλέον στον αρμόδιο ανακριτή αναφέρει πως οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν καθαρές και δεν εντοπίστηκε σε αυτές καμία ναρκωτική ουσία που μπορεί να σχετίζεται με τον θάνατο του 33χρονου.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top