Διεθνή

Βελόνα σε φράουλα και στη Νέα Ζηλανδία

Δεν πέρασε πολύς καιρός από το διατροφικό σκάνδαλο που ξέσπασε στην Αυστραλία με μια γύναικα που «κένταγε» τις φράουλες με βελόνες και στη συνέχεια έκλεινε προσεκτικά τις συσκευασίες και τις έβαζε στα ράφια του σούπερ μάρκτετ που ήταν επόπτρια- επιτηρήτρια!

Μετά από την Αυστραλία τώρα και στη Νέα Ζηλανδία βαρέθηκε πάλι βελόνα μέσα σε συσκευασία με φράουλες που πωλούνταν σε σούπερ μάρκετ, της αλυσίδας Fresh Choice στην πόλη Τζεραλντίν και οι αρχές αναρωτιούνται αν πρόκειται για προιόν που σκόπιμα δεν ανακλήθηκε ή για δράση…μιμητή.
Ο άνθρωπος που εντόπισε το αντικείμενο μέσα στο φρούτο καθώς ετοιμαζόνταν να το φάει ήταν ανυποψίαστος. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε αλλά πήγε θορυβημένος στο κατάστημα που το αγόρασε.

Το σούπερ μάρκετ, απέσυρε το φρούτο από όλα τα ράφια, ζητώντας συγγνώμη, αν και στις αρχές Σεπτεμβρίου μια ακόμη  βελόνα είχε βρεθεί σε συσκευασία με φράουλες στην ίδια περιοχή  που είχαν εισαχθεί από το συσκευαστήριο της Αυστραλίας.

Οι δύο μεγαλύτεροι διανομείς τροφίμων της χώρας -οι Countdown και Foodstuffs- είχαν ανακοινώσει τότε ότι σταματούν την εισαγωγή φραουλών από την Αυστραλία εξαιτίας των κρουσμάτων.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top