Ελλάδα

Βερύκιος: Το παρασκήνιο του «ιερού deal» Εκκλησίας – Πολιτείας

Το παρασκήνιο του «ιερού deal» μεταξύ Εκκλησίας – Πολιτείας αποκάλυψε ο Δήμος Βερύκιος από την εκπομπή Happy Day του AlphaTV.

«Ιερώνυμος και Τσίπρας έχουν χημεία! Και οποίος δεν το καταλαβαίνει χάνει», είπε και συνέχισε:

“Ως δάσκαλος -φωτισμένος δάσκαλος- ο Ιερώνυμος, από νωρίς έχει ψυχολογήσει τον «μικρό» ,τον έχει γραδάρει, τον «πάει» και του το δείχνει… Θα μου πείτε πως ο Αρχιεπίσκοπος, πάει ένα «κακό παιδί» όπως είναι ο Τσίπρας; Την απάντηση την έχει δώσει ο Άγιος Χίου στον Αμβρόσιο για την αφεντιά μου «Μην ξεχνάς Άγιε Αιγιαλείας, ο Παράδεισος αποτελείται από «κακά παιδιά» που πέρασαν από την βάσανο της μετανοίας»…

Τρία χρόνια πριν σε μια από τις πρώτες συναντήσεις Ιερώνυμου – Τσίπρα πέφτει η ιδέα από τον Πρωθυπουργό για την δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας. Τα μάτια του πονηρού Αρβανίτη άστραψαν: – «Έχεις δίκιο. Καλή ιδέα αλλά όχι τώρα»

– Γιατί όχι τώρα τον ρωτάει ο Τσιπρας; και ο σοφός γέροντας του απαντάει:
– «Βγάλε πρώτα την χώρα από τα μνημόνια και μετά το συζητάμε. Εάν το κάνουμε τώρα το Ταμείο θα μας τα πάρει όλα ο Σόιμπλε»
Στο μεταξύ οι συζητήσεις των δυο ανδρών καλά κρατούν… Πριν από περίπου ένα χρόνο ο Αρχιεπίσκοπος προσφέρει στον Πρωθυπουργό το βιβλίο που ο ίδιος έχει γράψει για την εκκλησιαστική περιουσία. Ο Τσίπρας το διαβάζει και καταλαβαίνει ότι ο Αρχιεπισκοπος έχει μελετήσει πολύ το θέμα και ότι είναι φωτισμένος ιεράρχης, χωρίς παρωπίδες. Εντυπωσιασμένος τηλεφωνεί στον Ιερώνυμο και του λέει «Μακαριώτατε μαζί θα προχωρήσουμε». Έτσι και αποφασίζουν να ξεκινήσουν και να φτιάξουν Επιτροπή για την καταγραφή της περιουσίας.

Στο μεταξύ ο Τσίπρας έχει βάλει την «σουπιά» τον Χαρίτση να φτιάξει το «εκκλησιαστικό» ΕΣΠΑ σε συνεργασία με δίπλα σε συνεργασία με τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Συμεών Βολιώτη και τον Κώστα Δήμτσας. Στην ομάδα συμμετέχει και ο Γαβρόγλου (άντε να ήταν ο Φίλης). Ο Χαρίτσης φτιάχνει το ΕΣΠΑ και ο Ιερώνυμος ενθουσιάζεται!!
Αμέσως μετά την ΔΕΘ ο Ιερώνυμος βλέποντας ότι έχουν πάρει «αέρα» τα πανιά του Τσίπρα, τον φωνάζει στην Αρχιεπισκοπή και του λέει: «Ήρθε η ώρα να κάνουμε το βήμα. Θέλω να το προχωρήσω όσο αισθάνομαι ακόμα γερός και πιστεύω ότι μόνο με σένα μπορώ να το προχωρήσω …»

Ο Τσίπρας το πιάνει αμέσως! Κατανοεί την βασική ιδέα και πόσο σπουδαίο είναι αυτό που του λέει ο Ιερώνυμος!! Επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου και καλεί τους «Λοχαγούς» του Τζανακόπουλο, Καλογήρου, Χαρίτση & Καϊδατζή Γ.Γ. Κυβέρνησης. Τους κλείνει στο γραφείο του και τους λέει: «Ξεκινάτε να δουλεύετε με την Αρχιεπισκοπή και Τσιμουδιά σε κανένα. Ούτε στις γυναίκες σας»

Σε νομικό επίπεδο εργάζονται σκληρά ο Γ.Γ. της Κυβέρνησης Ακρίτας Καϊδατζής Συνταγματολόγος – «αστέρι» στα νομικά. Και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Συμεών Βολιώτης. Σπουδαίος νομικός και ανοιχτό μυαλό.

Στο μεταξύ η Αρχιεπισκοπή φτιάχνει την δική της «τρόικα». Συμεών, Μάξιμος Ιωαννίνων και Δήμτσαςπου στην πορεία αναβαθμίζεται σε Διοικητής Αγίου Όρους…

Τον τελευταίο δίμηνο γίνονται τρία μυστικά μεταμεσονύχτια δείπνα στην Αρχιεπισκοπή!! Κρατάνε ώρες, ώρες πολλές μέχρι παρεξηγήσεως. Η Μπέττυ στην Κυψέλη ακονίζει το μαχαίρι!! Ο Αλεξης της εξηγεί ότι η μεταμεσονύχτια καθυστέρηση οφείλεται σε «ιερό σκοπό» και εκείνη άπιστη ως άλλη Αλερτα σιγοτραγουδάει : «Στο μπαρ το «ναυάγιο» παρέα μ’ έναν Άγιο»

Για την ιστορία η ιδέα για αναγνώριση υποτιμημένης απαλλοτρίωσης περιουσίας έναντι επιδόματος ειναι του Ιερώνυμου.

Ενώ η πρόταση για το ΤΑΕΠ (Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας) είναι του Τσίπρα. Στις 21 Αυγούστου που ο Τσίπρας βγαίνει στο ξέφωτο της Ιθάκης για να ανακοινώσει επισήμως την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ο Ιερώνυμος του δίνει συγχαρητήρια και του θυμίζει «Έλα να φτιάξουμε το ΤΑΕΠ. Τώρα πια δεν κινδυνεύουμε να μας τα φάει ο Σόιμπλε». Τα πρώτα μεγάλα «φιλέτα» προς αξιοποίηση είναι :

• Η Βουλιαγμένη

• Ο Λαιμός

• Τα μάρμαρα Πεντέλης

Στο μεταξύ το μαθαίνει η Εκκλησία της Κρήτης και ζητάει και εκείνη από τον Χαρίτση να ενταχθεί η περιουσία της σε αντίστοιχο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Με την συμφωνία Ιερώνυμου -Τσίπρα αυτομάτως μειώνεται το ελληνικό δημόσιο κατά 10.000 υπαλλήλους Ιερείς. Στόχος μέχρι το 2030 η πολιτεία να καλύπτει πλήρως το κόστος του επιδόματος μέσα από το 50% που θα εισπράττει από το ΤΑΕΠ”.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top