Ελλάδα

Βολές Χρυσόστομου κατά της κυβέρνησης: Η συμφωνία «κάηκε» όταν ο Τζανακόπουλος είπε για τις 10.000 προσλήψεις

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, με αφορμή την αντιπαράθεση για τις αλλαγές κράτους – εκκλησίας στο Σύνταγμα, άφησε αιχμές μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατά ορισμένων Ιεραρχών – «επίδοξων διαδόχων» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Επίσης, ο κ. Χρυσόστομος εξαπέλυσε βολές και κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο θέμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

«Ο Αρχιεπίσκοπος έπραξε άριστα» δήλωσε για τους χειρισμούς του κ. Ιερώνυμου στο θέμα. «Κάποιοι είπαν ότι κουράστηκε, και έτσι βγήκαν την ευκαιρία να μπουν στη μάχη της διαδοχής… Τους εκτιμώ, η φιλοδοξία δεν είναι κακό πράγμα» τόνισε.

«Η Εκκλησία πορεύεται, δεν πολιτεύεται, δεν αντιπολιτεύεται» σχολίασε ακόμα με νόημα. «Άλλο τα λόγια άλλο τα γραπτά» παρατήρησε για τις κοινές δηλώσεις του κ. Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό. «Ο Αρχιεπίσκοπος ακολούθησε μια διαδικασία, μαζί με άλλους κάνανε πλάνο» είπε για τη συμφωνία. «Και το πλάνο λέει ότι δεν ισχύει η συμφωνία αν δεν εφαρμοστούν όλα (τα προβλεπόμενα)» επισήμανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάηκε το θέμα όταν βγήκε ο κ. Τζανακόπουλος και είπε ότι απολύονται 10.000 κληρικοί… Έδωσε ελπίδα σε 10.000 ανθρώπους και ‘’κρέμασε στα μανταλάκια’’ 10.000 κληρικούς».

Τέλος, ο κ. Χρυσόστομος επέμεινε ότι οι 10.000 κληρικοί θα πληρώνονται με επίδομα.

Οι απόψεις του Δωδώνης Χρυσοστόμου απειχούν εν πολλοίς την ενόχληση της Αρχιεπισκοπής, η οποία επισημαίνει, με τη σειρά της, ότι ζημίωσε την Συμφωνία Ιερωνύμου-Τσίπρα η βιαστική κίνηση της κυβέρνησης να ανακοινώσει 10 000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο. Κύκλοι της εκκλησίας ανέφεραν ότι η βιαστική αυτή ανακοίνωσε ώθησε στα άκρα τους κληρικούς αλλά και την αντιπολίτευση, η οποία έσπευσε να καταγγείλει συναλλαγή.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top