Πολιτική

«Βόμβες» Καμμένου κατά ΕΥΠ, ΝΑΤΟ και ΕΕ! Μιλάει για το πολιτικό τέλος του

Ραγδαίες εξελίξεις προδιαγράφονται στο πολιτικό σκηνικό όπως προκύπτει από ομιλία του Πάνου Καμμένου σε συνέδριο που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ παρουσία διεθνούς ακροατηρίου. Ο Π. Καμμένος στην ομιλία του που έφερε στο φως της δημοσιότητας το ArmyVoice.gr, επιτίθεται στην ΕΥΠ στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, ενώ τονίζει ότι μιλάει την γλώσσα της αλήθειας γιατί όπως λέει «δεν γνωρίζω εάν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα στο μέλλον». Ρήση που προφανώς δεν είναι τυχαία αφού η ΕΥΠ ουσιαστικά δίνει αναφορά μόνο στον πρωθυπουργό, με την οποία όπως λέει οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν συνεργάζονται, ενώ την ίδια ώρα στελέχη των ΑΝΕΛ με έμφαση λένε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την συμφωνία των Σκοπίων και ότι πριν έρθει αυτή στη Βουλή θα ρίξουν την κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο κ. Καμμένος είχε επίσης πει πως σε περόπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ «πειράξει» την Εκκλησία θα ρίξει και πάλι  την κυβέρνηση. ΌΛΑ αυτά πιθανόν να προδιαγράφουν κινήσεις των ΑΝΕΛ και του Καμμένου για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Δείτε χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του armyvoice.gr με την ομιλία του ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένου.

Ακολουθεί μια απόδοση του κειμένου της ομιλίας του στα ελληνικά:

Το πρώτο ερώτημα είναι εάν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα. Και τρομοκρατικό χτύπημα δεν είναι ένα ισλαμιστικό χτύπημα στη μέση μιας πόλης.
Τρομοκρατική κρίση είναι ίσως ένα τρομοκρατικό χτύπημα σε τρια πλοία στη μέση της Μεσογείου με την εμπλοκή διαφορετικών κρατών.

Πλοίο με σημαία Μάλτας, επιβάτες από τις ΗΠΑ και στην περιοχή ευθύνης της ελληνικής ακτοφυλακής.
Είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε αυτό το είδος της τρομοκρατικής επίθεσης;
Η απάντηση είναι όχι.
Είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε μαζί στρατιωτικές δυνάμεις και δυνάμεις ασφαλείας;
Έχουμε κοινούς κανόνες εμπλοκής; Η απάντηση είναι όχι.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε δουλειά, να συνεργαστούμε μαζί και να αλλάξουμε το σύστημα συνεργασίας στρατιωτικών δυνάμεων και δυνάμεων ασφαλείας.
Η Ευρώπη υπάρχει για αυτές τις τρομοκρατικές κρίσεις; Η Ευρώπη είναι καλή για δεξιώσεις και για (σσ. οικονομικές) συμφωνίες.
Δουλεύουμε τη θεωρία αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε μαζί σε τέτοιες περιπτώσεις.
Θυμηθείτε στην περίπτωση της Λιβύης. Τρεις μήνες χωρίς επίλυση.
Η Ευρώπη είναι έτοιμη να ενεργήσει κατά της τρομοκρατίας;

Ας δούμε τι συμβαίνει.

Σε πολλές χώρες όπως η Γαλλία, αλλά και σε άλλες έχουν δασκάλους και καθηγητές από τη Συρία πρώην πολεμιστές που εκπαιδεύουν μαθητές να γίνουν τρομοκράτες έχοντας ευρωπαϊκή ταυτότητα.
Προσπαθούμε να αντισταθούμε σε αυτά τα συστήματα. Το ευρωπαϊκό σύστημα εξακρίβωσης προσώπων παραμένει το δαχτυλικό αποτύπωμα.

Όλοι γνωρίζουν ότι εάν υπάρχει βούληση να εντοπίσουμε τους τρομοκράτες από μια βάση δεδομένων με 40 εκατομμύρια υπόπτους, θα χρειαστούμε μόλις 3 ώρες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία αλλά δεν δέχεται την πρόταση που έχει κατατεθεί στους υπουργούς άμυνας για έγκριση συστήματος που θα χρησιμοποιεί βιομετρικά χαρακτηριστικά.

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για να αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση;
Κάθε χρόνο κάνει σενάρια ρωσικής επίθεσης στην βόρεια Ευρώπη και αφήνει την νοτιοανατολική Μεσόγειο χωρίς έλεγχο.
Εδώ είναι οι τρομοκράτες! Η παράνομη διακίνηση ναρκωτικών. Η παράνομη διακίνηση όπλων. Η παράνομη διακίνηση ανθρώπων που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.

Και η θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Σουέζ, την Κύπρο, την Ελλάδα τη Μάλτα και Λιβύη είναι εκτός ελέγχου.
Τα πλοία μας συμμετέχουν στο παιχνίδι να ψάχνουν τα ρωσικά υποβρύχια.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο ΝΑΤΟ.
Αν δεν συνεργαστούμε με την Ρωσία στο θέμα της τρομοκρατίας, και δεν ανταλλάξουμε πληροφορίες για την τρομοκρατία στην περιοχή του Καυκάσου, είμαστε γυμνοί απέναντι στην τρομοκρατία.

Τι συμβαίνει στα Βαλκάνια; Όλοι το γνωρίζουν. Μιλάμε για συνεργασία, για νέες χώρες που θέλουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση….
Μοιραζόμαστε πληροφορίες για το οργανωμένο έγκλημα; Γνωρίζουμε ή όχι ότι τώρα οι τρομοκρατικές οργανώσεις ενεργούν μαζί με το οργανωμένο έγκλημα; Και ζητούν από εμάς, από τις Ένοπλες Δυνάμεις, να αντισταθούμε. Πώς; Χωρίς πληροφόρηση;
Δεν μοιραζόμαστε πληροφορίες με τις υπηρεσίες πληροφοριών. Οι υπηρεσίες πληροφοριών μοιράζονται πληροφορίες μόνο εάν το επιθυμούν με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων.

Και ρωτώ τους φίλους και συμμάχους. Εσείς παίρνετε στοιχεία από τις υπηρεσίες πληροφοριών για αυτό το θέμα; Για το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία;
Ποιος θα αντιμετωπίσει σε τρεις ώρες ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα;
Και το μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα δεν είναι οι τρελοί ισλαμιστές μαχητές στη μέση μιας πόλης. Το τρομοκρατικό χτύπημα είναι η χρήση ενός drone των 500 ευρώ με βιολογικά ή χημικά όπλα 500 γραμμαρίων, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη.
Τι κάνουμε γι αυτό;
Τίποτα!
Περιμένουμε απλά τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά δεν συνεργαζόμαστε σε τίποτα με αυτές.

Οι πολιτικοί ηγέτες, είναι εκπαιδευμένοι να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις σε περίπτωση ασύμμετρης απειλής αέρος (αεροσκάφος «RENEGADE»);
Πόσες ασκήσεις για RENEGADE κάνουμε στο ΝΑΤΟ; Καμία!
Μόνο ασκήσεις σε εθνικό επίπεδο και εάν ο υπουργός δεχθεί να κάνει τέτοιες μαζί με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.
Θυμηθείτε την περίπτωση του αεροσκάφους από την Αίγυπτο στην Κύπρο. Δαπανήσαμε πέντε ώρες για να αποφασίσουμε ποιος πρέπει να αποφασίσει. Και οι τρομοκράτες ήταν μέσα στο αεροπλάνο. Δεν ήταν αληθινοί τρομοκράτες, αλλά θα μπορούσαν να είναι.
Το λέω αυτό επειδή είμαστε σε κρίσιμες ώρες.

Είμαι ένας από τους πιο μεγάλους σε ηλικία υπουργούς άμυνας στην Ευρώπη μαζί με τον υπουργό δημοσιογραφίας (σσ Μάλλον εννοεί τον Νίκο Παππά). Και δεν γνωρίζω εάν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα στο μέλλον. Γι αυτό και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας.

Με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ έχω εξαιρετική συνεργασία. Μοιραζόμαστε τις ευθύνες και αναλαμβάνει πολιτικές ευθύνες. Αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας.

Στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ αποφασίζουν χωρίς κανόνες. Αν κάποιος παίρνει πρωτοβουλία να αποφασίσει για renegade δεν προστατεύεται από το δικονομικό σύστημα. Ρωτήστε τι έγινε στην Κύπρο με το ατύχημα του Helios.

Σε αυτό το είδος των συναντήσεων προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, γιατί πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά σε μια μεγάλη κρίση.
Και πάντως όπως ίσως γνωρίζετε καλύτερα από μένα, η λύση είναι να αλλάξουμε τη στρατιωτική ηγεσία και όχι να πάρουμε πολιτικές αποφάσεις.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top