Πολιτική

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έγδαρε τους φτωχούς

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης τον κατηγόρησε ότι είναι η κυβέρνηση που έγδαρε όπως και όπου μπορούσε τους φτωχούς.

Αναφερόμενος στο διαχωρισμό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στις 100 μέρες της κυβέρνησης του εκτός μνημονίου και ότι θα πρέπει να κριθεί μόνο για αυτές τις 100 μέρες γιατί όλες οι προηγούμενες ήταν μνημονιακές τόνισε «Άρα όλες οι κατηγορίες κατά της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου εξαφανίζονται διότι δεν είχε ούτε μια μετά εκείνη η κυβέρνηση χωρίς μνημόνιο. Άρα ότι έχετε πει κατά εκείνης της κυβέρνησης είναι επί της ουσίας κατά των κακών δανειστών που επέβαλαν μέτρα όπως και σε μας. Και επίσης το ΕΕΤΗΔΕ που ήταν ο προάγγελος του ΕΝΦΙΑ το ψήφισε ο Κουρουμπλής η Τσάγκρη , ο Μπόλαρης, η Ξενογιαννακοπούλου. Αν θέλει να κουνήσει το δάχτυλο να πάει στους υπουργούς και στους βουλευτές του».

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί της αντισυνταγματικότητας που περιέχει η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο ΕΝΦΙΑ να πάει στους δήμους ο κ. Γεωργιάδης θύμισε τα όσα έλεγε ο κ. Τσίπρας όταν ήταν στην αντιπολίτευση για την αντισυνταγματικότητα του ΕΝΦΙΑ.

Οταν μπήκε ο ΕΕΤΗΔΕ ήταν στην εκπομπή του Αυτιά και έλεγε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός και μάλιστα είπε ότι δεν θα τον πληρώσει. Είχε τον συνεταίρο του τον Πάνο Καμμένο ο οποίος είχε κάνει συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο και αφού εξηγούσε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός και παράνομος παρείχε δωρεάν νομική υποστήριξη σε όποιον δεν ήθελα να τον πληρώσει. Μετά από την κωλοτούμπα του 2015 ο ΕΝΦΙΑ έπαψε να είναι αντισυνταγματικός και έγινε συνταγματικός. Όλη η ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν όλη ψέματα δεν είχε ούτε μία αλήθεια μέσα».

Όμως ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και στο επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ίδιος εκπροσωπεί τους φτωχούς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πλούσιους και την ελίτ. «Το βασικό επιχείρημα Τσίπρα είναι ότι εκπροσωπεί τους φτωχούς. Στο ενδιάμεσο έχει αυξήσει τις αντικειμενικές αξίες στους φτωχούς άρα επί της ουσίας ο ΕΝΦΙΑ δεν μειώνεται και οι φτωχοί που περιμένουν την μείωση δεν θα την δουν. Πως είναι σύμμαχος των φτωχών μια κυβέρνηση που κατήργησε το ΕΚΑΣ όλα τα επιδόματα και αυξάνει τον φόρο προστιθέμενης αξίας. Σε καμία περίπτωση δεν είστε κυβέρνηση των φτωχών είστε κυβέρνηση που έγδαρε τους φτωχούς όπου μπορέσατε και όπου προλάβατε» είπε χαρακτηριστικά.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top