Ελλάδα

Δεσμεύονται τα ακίνητα των μελών του Δ.Σ της Folli Follie!

“Μπλοκάρονται” τα ακίνητα των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Follie Follie (σ.σ. της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των άλλων στελεχών) και της εταιρείας από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Συγκεκριμένα, η εντολή για τη δέσμευση των ακινήτων σχετικά με την υπόθεση της Folli Follie δόθηκε από την επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαίρη.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που τηρούν τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία βρίσκονται και στο “στόχαστρο” εισαγγελικής έρευνας.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ποινική προκαταρκτική εξέταση, την οποία διενεργεί ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής έχουν ήδη κληθεί και έχουν δώσει υπομνήματα προς παροχή εξηγήσεων τα ελεγχόμενα πρόσωπα.

Πλέον αναμένεται ο κ. Δραγάτσης να αποτιμήσει το αποδεικτικό υλικό προκειμένου να αποφασίσει για τις περαιτέρω δικονομικές του ενέργειες.

Τις επόμενες ημέρες ο οικονομικός εισαγγελέας θα αποφασίσει είτε για την άσκηση ποινική δίωξης είτε για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για όσα ενδεχομένως πρόσωπα δεν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Η εντολή για τη δέσμευση των ακινήτων ισχύει μέχρι την έκδοση άλλης πιθανής απόφασης ποινικής δικαστικής αρχής, που ενδεχομένως μπορεί να την ανατρέπει εφόσον υπάρχει, βάση νόμου, δικαίωμα προσφυγής στο δικαστικό συμβούλιο των προσώπων που δεσμεύεται η ακίνητη περιουσία τους.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top