Αθλητισμός

Δημόσια εξομολόγηση του Φελπς για τη μάχη με την κατάθλιψη: «Δεν ήθελα να ζω…»

Παρά τη συγκέντρωση 28 Ολυμπιακών μεταλλίων, 23 από αυτά χρυσά, η λαμπερή καριέρα του Μάικλ Φελπς δεν ήταν τόσο… ρόδινη, τουλάχιστον όσο έδειχνε.

«Ο καρχαρίας της Βαλτιμόρης» ομολόγησε-για μία ακόμα φορά- σε συνέντευξή του, αυτή την φορά  στον Κέβιν Λοβ των Κλίβελαντ Καβαλίερς, την σκοτεινή πλευρά που γνώρισε, ιδιαίτερα μετά την αποχώρησή του, από την επαγγελματική δράση.

Ο Φελπς αναγνώρισε ότι δεν ήταν ικανοποιημένος με τη ρουτίνα. «Βασικά ήμουν έτοιμος να είμαι ένας αθλητής, αυτό το είδος του ατόμου, και μετά από όλα έφτασα ένα σημείο που δεν μου άρεσε να είμαι. Και πολλές φορές σκεφτόμουν ότι δεν ήθελα να είμαι ζωντανός».

Ο Φελπς προσπάθησε να δικαιολογήσει τον εαυτό του. «Κατάλαβα ότι μπορείς να είσαι ο ισχυρότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά μπορείς να αντιμετωπίζεις προβλήματα».

Ο κολυμβητής ήδη έχει αποκαλύψει από τον περασμένο Αύγουστο στο CNN ότι πέρασε αυτά τα καταθλιπτικά επεισόδια.

Για το λόγο αυτό, ο Φελπς αποφάσισε να συνεργαστεί με το Talkspace (μία online θεραπεία με βάση τη Νέα Υόρκη) για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που υποφέρουν από παρόμοια επεισόδα να ακολουθήσουν θεραπεία για να βρουν μια λύση.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top