Ελλάδα

Εξοργιστικές οι απαιτήσεις των Σκοπιανών: Ζητούν να αλλάξουμε το όνομα του Βασίλειου Βουλγαροκτόνου

Εξωφρενικές είναι οι απαιτήσεις που προβάλουν οι Σκοπιανοί για τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, αξιώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ αλλαγή της ιστορίας σε βάθος 2.500 χρόνων!

Χαρακτηριστικό είναι ότι ζητούν να μην… αποκαλείται Βουλγαροκτόνος ο αυτοκράτορας Βασίλειος Β’ του Βυζαντίου, ενώ θέλουν διαχωρισμό της Ελλάδας από την Αρχαία Μακεδονία στα σχολικά μας βιβλία και επιμένουν ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες εκτός από τη βασιλική οικογένεια δεν μιλούσαν ελληνικά!

Οπως μεταδίδει το Star, έφτασαν στο σημείο να ζητούν να αλλάξει η ιστορία 24 αιώνων και έφεραν σε αδιέξοδο την μικτή επιτροπή για τα σχολικά βιβλία.

«Μιλάμε και για τα σχολικά βιβλία που διδάσκονται σήμερα στα ελληνικά σχολεία αλλά και γι αυτά που θέλουν να φέρουν για διδασκαλία από το Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς» δήλωσε, ο επικεφαλής τους, διπλωμάτης Βίκτορ Γκάμπερ έχει γράψει κι ίδιος βιβλίο για το ψευδομακεδονικό έθνος.

Οι Σκοπιανοί θέλουν επίσης:

-Να διαχωριστεί το Βυζάντιο από την Μακεδονία.

-Να αναγνωριστεί σλάβικη καταγωγή στους Κύριλλο και Μεθόδιο.

-Να μην αποκαλείται «Βουλγαροκτόνος» ο Βασίλειος ο δεύτερος.

-Να γίνει αποδεκτό ότι στη Βόρεια Ελλάδα το 1821 έγινε δήθεν «μακεδονική» επανάσταση!

Σοκ στην Ελλάδα από τις απαιτήσεις των Σκοπιανών 
Ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε στο Star για τις αξιώσεις των Σκοπιανών: «Οι αλλαγές που προτείνουν για τα σχολικά βιβλία είναι απαράδεκτες. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στις ανιστόρητες απαιτήσεις των Σκοπιανών».

Χαρακτηριστικό είναι ότι για τους Σκοπιανούς ειδικούς, στους Βαλκανικούς Πολέμους δεν απελευθερώθηκε η ελληνική Μακεδονία, αλλά υπήρξε… διωγμός των «Μακεδόνων», δηλαδή των ψευδομακεδόνων

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Εξπρές αναφέρει: Η Ελληνο- μακεδονική επιτροπή ενώπιον εμπλοκής – Οι Έλληνες σοκαρισμένοι από τα αιτήματα των Σκοπίων.

Γράφουν μάλιστα ότι για να κάνουν πίσω οι εκπρόσωποι των Σκοπίων θα πρέπει να παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας στον Ζόραν Ζάεφ!

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top