Πολιτική

Επιμένει ο Κοτζιάς: Ο Καμμένος είπε ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. για να εξαγοράσουμε Σκοπιανούς!

Ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για τις χρηματοδοτήσεις εταιρίας του Σόρος, τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» του ΥΠΕΞ αλλά και στη μήνυση που κατέθεσε.

Για τη μηνυτήρια αναφορά ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως την έκανε για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και «τα έστειλα στον εισαγγελέα για να μην ασχολείται με αυτό».

«Εγώ είμαι καθαρός άνθρωπος, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και πάω πρώτος στις δικαστικές αρχές» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς στο Open και επεσήμανε πως «εγώ δεν κάνω διαρροές» και «δεν υπάρχουν κύκλοι Κοτζιά».

«Ειπώθηκε πως ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. για να αγοράσουμε ανθρώπους στα Σκόπια» είπε ο κ. Κοτζιάς και τόνισε ότι «εγώ προέρχομαι από πλούσια οικογένεια, δεν χρηματίζομαι».

«Όλες οι δυνάμεις που θέλουν αδράνεια και βγάζουν λεφτά από την αδράνεια» δεν θέλουν συμφωνία για το Σκοπιανό, σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά.

«Ας αποδείξουν ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. Έχω προτείνει στην κυβέρνηση να γίνει γενίκευση του νόμου ότι κανένας υπουργός δεν μπορεί να βγάλει λεφτά από ανώνυμες πηγές και τα κρίνει η αρμόδια κυβέρνηση. Προτείνω να υπάρχει πλήρης διαφάνεια» είπε ο κ. Κοτζιάς και συμπλήρωσε πως στη Συνταγματική Αναθεώρηση καλό θα ήταν να υπάρξει πλήρης έλεγχος του χρηματισμού των μυστικών υπηρεσιών.

«Μου επιτέθηκαν όλοι όταν έβαλα το θέμα των εγγυήσεων στην Κύπρο» είπε ο κ. Κοτζιάς.

Οτι κάποιοι μοίραζαν απόρρητα κονδύλια: Εγώ έχω προτείνει να μεταφερθεί σε όλα τα υπουργεία το μοντέλο που καθιέρωσα στο ΥΠΕΞ» είπε ο τέως υπουργός και πρότεινε, ενόψει συνταγματικής αναθεώρησης να προβλεφθεί και έλεγχος των μυστικών υπηρεσιών

Για ανάθεση σε εταιρεία που εκδίδει βίζα: «Η προηγούμενη εταιρεία το πήρε με ανάθεση, εγώ το έκανα με διεθνή διαγωνισμό. Μια εταιρεία πήρε την πρώτη και μια άλλη την τρίτη. Αυτές οι υποθέσεις πήγαν στα δικαστήρια».

«Είχα πει στον πρωθυπουργό πως θεωρώ ότι έχει τελειώσει η πολιτική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ» ανέφερε ο πρώην ΥΠΕΞ.

Επανέλαβε ότι δε θα δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, γιατί περιέχει «απόψεις, αναλύσεις και συστάσεις» προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ν. Κοτζιάς επιβεβαίωσε ότι είχε υποβάλει και άλλη παραίτηση στις 19 Σεπτεμβρίου με αφορμή την συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου εν απουσία του για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και την μετάθεσή του.

Ως προς την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στην οποία αναφέρθηκε παραδίδοντας το ΥΠΕΞ στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι τον ρώτησε προηγουμένως αν έχει αντίρρηση και ο πρωθυπουργός του απάντησε ότι δεν έχει.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top