Διεθνή

Επιμένει στη «σκληρή γραμμή» ο Τραμπ για τους μετανάστες: Μπορώ να στείλω 15.000 στρατιώτες στα σύνορα!

Ακόμη πιο σκληρός εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, για τα καραβάνια των μεταναστών που κινούνται προς τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του μπορεί να στείλει ακόμη και 15.000 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό. Νωρίτερα, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι έχει προσδιορίσει περίπου 7.000 στρατιώτες- ανάμεσά τους 2.000 σε ετοιμότητα- που μπορεί να σταλούν στα νότια σύνορα της χώρας.

Τα δύο καραβάνια, που αποτελούνται από περίπου 6.000 ανθρώπους από χώρες της κεντρικής Αμερικής, βρίσκονται στο νότιο Μεξικό και κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε επιτεθεί ξανά στο Μεξικό γιατί δεν σταμάτησε τους μετανάστες. «Τα καραβάνια αποτελούνται από κάποιους πολύ σκληρούς μαχητές και ανθρώπους. Ανταπέδωσαν σκληρά και βίαια στο Μεξικό, πριν περάσουν τα σύνορα. Μεξικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να σταματήσουν το καραβάνι. Πρέπει να τους σταματήσουν προτού να φτάσουν στα σύνορά μας», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο στρατός μας κινητοποιείται στα νότια σύνορα. Πολλοί περισσότεροι στρατιώτες έρχονται. Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτά τα καραβάνια, που επίσης αποτελούνται από κάποια μέλη συμμοριών και γκάνγκστερ, να μπουν στις ΗΠΑ. Τα σύνορά μας είναι ιερά, πρέπει να έρθουν νόμιμα. Γυρίστε πίσω!», ανέφερε σε επόμενη ανάρτηση.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top