Ελλάδα

Ζημιά 6,2 εκ. ευρώ από παράνομες συνταγογραφήσεις σε περιφερειακό νοσοκομείο

Γιατρός υπέγραφε χιλάδες παράνομες συνταγογραφήσεις ειδικών  φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015- 2017, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) να ξεπερνά τα  6 εκατομμύρια ευρώ.

Τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του αλλά και η κατ εξακολούθηση παραβατική συμπεριφορά του την προαναφερθείσα χροννική περίοδο, συνιστούν συμφωνα με νομικούς κύκλους τα αδικήματα της απάτης και απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ο Εισαγγελέας έχει στα χέρια του τη δικογραφία.

Η συστηματική παραβατική συμπεριφορά γιατρού περιφερειακού δημόσιου Νοσοκομείου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα εξακρίβωσε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, μετά από εισαγγελική παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο γιατρός φέρεται ότι προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016 και 2017, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε αρμοδίως», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top