Διεθνή

Μισέλ Ομπάμα εναντίον Τραμπ: Δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ που…

Μια δήλωση που σίγουρα θα συζητηθεί εναντίον του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κάνει η πρώην Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα στο επερχόμενο βιβλίο της «Becoming».

Στο βιβλίο της που θα κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου, η Μισέλ Ομπάμα κάνει λόγο για την «επικίνδυνη» θεωρία συνωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ για την καταγωγή του Μπαράκ Ομπάμα (ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν πολίτης που γεννήθηκε στις ΗΠΑ) και όπου, σύμφωνα με την ίδια, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της οικογένειάς της.

«Το όλο θέμα ήταν τρελό και κακόβουλο, φυσικά, η υποκείμενη θρησκοληψία και ξενοφοβία ήταν καλά κρυμμένα» γράφει στα απομνημονεύματά της η Ομπάμα, σύμφωνα με την Washington Post που έχει διαβάσει το βιβλίο. «Αλλά η συγκεκριμένη θεωρία ήταν επίσης επικίνδυνη και ήθελε να μας βλάψει».

Για χρόνια, ακόμη και πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2012, ο Τραμπ τροφοδοτούσε την θεωρία συνωμοσίας που αμφισβητούσε την αυθεντικότητα του πιστοποιητικού γέννησης του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της ιθαγένειάς του.

«Δεν έχει πιστοποιητικό γέννησης, ή αν έχει, υπάρχει κάτι σε αυτό το πιστοποιητικό που είναι πολύ κακό γι’ αυτόν» είχε δηλώσει ο Τραμπ κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης στο Fox News το 2011.

Η Μισέλ Ομπάμα προσθέτει στο βιβλίο της ότι δεν «συγχωρέσει ποτέ» τον Τραμπ για την υποκίνηση αυτής της θεωρίας συνωμοσίας.

«Τι θα γινόταν αν κάποιος με ασταθές μυαλό είχε ένα γεμάτο όπλο και ερχόταν στην Ουάσιγκτον;» προσθέτει. «Τι θα γινόταν αν το πρόσωπο αυτό έψαχνε να βρει τα κορίτσια μας; Ο Ντόναλντ Τραμπ, με τους φοβερούς και απερίσκεπτους υπαινιγμούς του, έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια της οικογένεια μου. Και γι’ αυτό δεν θα τον συγχωρούσα ποτέ».

Ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε τελικά στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό γέννησής του. Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Τραμπ τα μάζεψε και παραδέχθηκε πως ο Ομπάμα είχε γεννηθεί στην χώρα, αλλά πρόσθεσε έναν μη επαληθεύσιμο ισχυρισμό πως η τότε Δημοκρατική υποψήφια αντίπαλός του, Χίλαρι Κλίντον, ήταν υπεύθυνη για την προώθηση της θεωρίας συνωμοσίας.

«Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες» είχε δηλώσει ο Τραμπ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου την εποχή εκείνη. «Τελεία. Τώρα όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε για να κάνουμε την Αμερική ισχυρή και μεγάλη πάλι».

«Η Χίλαρι Κλίντον και η εκστρατεία της του 2008 ξεκίνησε εκείνη την αμφισβήτηση» είχε προσθέσει ο Τραμπ.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top