Πολιτική

Μπουτάρης: «Το μεγαλύτερο μου λάθος ήταν…»

Το μεγαλύτερο λάθος της θητείας του, αποκάλυψε ο Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξη τύπου μετά την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Η απόφαση να μην διεκδικήσω τον δήμο είναι καθαρά προσωπική, έχω 16 χρόνια που υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε λέγοντας αστειευόμενος πως αυτή η συνέντευξη Τύπου δεν είναι αποχαιρετιστήρια, καθώς θα πει το αντίο στις 31 Αυγούστου.

Αναφερόμενος στο «λάθος» του ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δηλαδή τη θέση που διατύπωσε για το Μακεδονικό, σημείωσε: «Με βρίζουν λες και υπέγραψα εγώ τη συμφωνία των Πρεσπών. Ήταν πολύ άκαιρη η τοποθέτηση μου σε σχέση με το χρόνο και με τον όγκο των διαδηλώσεων και του πατριωτισμού που υπήρχε. Βέβαια υπήρχε και τραγική παραπληροφόρηση».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν άλλαξε απόψεις και θέσεις του για το Σκοπιανό, σημειώνοντας πως «στο τέλος θα αποδειχθεί ότι έχω δίκιο».

Ο κ. Μπουτάρης παραδέχθηκε ότι έγιναν και λάθη και κάποια από αυτά «χοντρά». «Δεν τα κάναμε όλα τέλεια, κάναμε και λάθη χοντρά, τα οποία μας στοίχισαν σε δημοφιλία», ανέφερε.

Γιατί φεύγει 

Αναφερόμενος στην απόφασή του να μην διεκδικήσει ξανά το δήμο, παραδέχθηκε ότι κουράστηκε μετά από 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Όπως εξήγησε, «ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα είναι υπηρεσία, γι΄ αυτό δεν πρέπει να περνάει τις δύο θητείες».

Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι πήρε αυτή την απόφαση αν και οι δημοσκοπήσεις έδιναν και στον ίδιο και στην παράταξη μεγάλη αποδοχή.

«Η αποδοχή μου είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τον δεύτερο υποψήφιο», σημείωσε. Ανέφερε ότι είχε πολλές πιέσεις για να κατέβει αλλά ο ίδιος εκτιμά πως «ότι είχα να δώσω το έδωσα».

Αναφερόμενος στην παράταξη «Πρωτοβουλία», τόνισε πως αν και όλος ο κόσμος λέει ότι θα διαλυθεί, ο ίδιος εκτιμά ότι «όχι μόνο δεν θα διαλυθεί αλλά θα διακριθεί κιόλας». «Ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι πόρτες για νέο κόσμο», τόνισε και πρόσθεσε: «Όχι μόνο δεν φοβάμαι τις αλλαγές, αλλά τις επιζητώ».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top