Διεθνή

Ντελίριο ασυναρτησίας έπαθαν οι Τούρκοι: Καταγγέλλουν ότι ελληνικό ερευνητικό πλοίο παραβίασε τα χωρικά τους ύδατα

Παραληρηματικά ψεύδη εκτοξεύουν οι Τούρκοι λίγο πριν πιάσει δουλειά στην Κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο της αμερικανικής Exxonmobile και λίγο μετά την σκληρή απάντηση ελληνικών διπλωματικών κύκλων στις προκλήσεις Ερντογάν και του Υπουργού Αμύνης της Τουρκίας περί Αιγαίου.

Διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι ο μόνος δρόμος για την σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, που πρεσβεύει η Ελλάδα.

Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από τις επιθετικές ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας, λένε διπλωματικές πηγές.

Ετσι λοιπόν τώρα οι Τούρκοι, καταγγέλλουν πως, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ, ελληνικό ερευνητικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Εφέσου στην Τουρκία.

Το sigmalive μεταδίδει ότι το τουρκικό πρακτορείο αναφέρει: «Μετά τα σχέδια για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, εθεάθη στον κόλπο της Εφέσου (Κουσάντασι), σε ένα από τα πιο κοντινά σημεία στη θάλασσα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ένα ερευνητικό πλοίο που ανήκει στο πολεμικό ναυτικό της Ελλάδας».

Το IHA σημειώνει ότι το ελληνικό πλοίο, που ξεκίνησε από τη Σάμο, αφού έπλευσε πρώτα σε διεθνή ύδατα, εισήλθε σε τουρκικά ανοιχτά της Εφέσου και συγκεκριμένα στο σημείο της «θάλασσας των γυναικών», όπως ονομάζεται.

Τη στιγμή κατέγραψε βίντεο από κινητό τηλέφωνο.

Η τουρκική ακτοφυλακή κινητοποιήθηκε άμεσα και σύμφωνα με το ΙΗΑ, το ελληνικό πλοίο απομακρύνθηκε συνεχίζοντας την πορεία στα διεθνή ύδατα.

Το τουρκικό πρακτορείο σχολιάζει πως το ελληνικό πλοίο ξεκίνησε έρευνες ανοιχτά της Σάμου λίγο μετά τις εξαγγελίες για τα 12 μίλια.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top