Επιστήμες

Οι διαβητικοί δεν θα βρίσκουν ινσουλίνη! Τι λέει νέα έρευνα

Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Lancet Diabetes and Endocrinology αναλύοντας στοιχεία διαβητικών στις μέρες μας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι προοδευτικά, οι πάσχοντες θα αυξηθούν και συνάγει το συμπέρασμα ότι στο προσεχές μέλλον θα υπάρξει έλλειψη ενώ οι ανάγκες για τη ζήτηση ινσουλίνης διαρκώς θα αυξάνονται.

Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι από το 2018 ως το 2030, ο αριθμός αυτός θα ανέλθει από 406 εκατομμύρια σε 511 εκατομμύρια. Περισσότεροι από τους μισούς πάσχοντες θα είναι κάτοικοι της Κίνας (130 εκατομμύρια), της Ινδίας (98 εκατομμύρια) και των ΗΠΑ (32 εκατομμύρια).

Ήδη όμως το πρόβλημα διαφαίνεται πως παρατηρούνται τα πρώτα προβλήματα  ακόμη και στις πλούσιες χώρες.Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στις ΗΠΑ οι τιμές του φαρμάκου έχουν αυξηθεί σημαντικά και ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς έχει ζητήσει την διενέργεια ομοσπονδιακής έρευνας.

Οι ανάγκες, λέει η έρευνα,  θα αυξηθούν κατά 20% μέσα στα επόμενα 13 χρόνια και κατά  συνέπεια, 33 εκατομμύρια πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2 οι οποιοι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν ινσουλίνη δεν  θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν.(Η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία από την Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη και από 14 μελέτες για να προβεί στην εκτίμηση για πιθανή αύξηση του αριθμού των πασχόντων από διαβήτη τύπου 2.)

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top