Ελλάδα

Οι Σκοπιανοί απαιτούν να καταργηθεί το «Μακεδονία Ξακουστή»

Άρχισαν τα όργανα μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων προτού καν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Ζάεφ απαιτούν από τους Ελληνες να μην τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή», Χθες μετά την υπουργό Άμυνας και ο εκπρόσωπος του Ζάεφ με αποκλειστική δήλωση στο Star ζητά να καταργηθούν τα τραγούδια και τα συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Στην ερώτηση του Star «είναι θέση της κυβέρνησης σας να καταργηθούν τα τραγούδια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας;» απαντά ο Μίλε Μποζνιακόφσκι, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ:«Ενέργειες οι οποίες βρίσκονται στην αντίθετη κατεύθυνση από το πνεύμα φιλίας της συμφωνίας των Πρεσπών δεν είναι ωφέλιμες για τις δυο χώρες».

«Η συμφωνία των Πρεσπών συνεισφέρει άμεσα στην περιφερειακή και ευρύτερη σταθερότητα και ασφάλεια και ως έγγραφο συμβάλλει στην εδραίωση των ευρωατλαντικών προοπτικών της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» προσθέτει ο ίδιος, μιλώντας στο Star.

Την ίδια ώρα η Ραντμίλα Σεκέρινσκα, αν. πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ επιμένει σε δηλώσεις της ότι αυτά που συνέβησαν στην Ελλάδα δεν βοηθάνε τη φιλία και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top