Οικονομία

Ο Τραμπ ευχαριστεί τη Σαουδική Αραβία για το πετρέλαιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ «πανηγύρισε» στο Twitter για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου, ευχαριστώντας τη Σαουδική Αραβία, την ώρα που αυξάνονται οι πιέσεις για σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος του Ριάντ, μετά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Στην ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος παρομοίασε τη μείωση της τιμής του πετρελαίου με «μια μεγάλη μείωση φόρου» και ζήτησε να πέσουν ακόμη περισσότερο.

«Οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται. Θαυμάσια! Σαν μια μεγάλη μείωση φόρου για την Αμερική και τον κόσμο. Απολαύστε! $54, ήταν $82. Ευχαριστώ Σαουδική Αραβία, αλλά ας πάμε χαμηλότερα!», έγραψε ο Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύθηκε την Τρίτη να παραμείνει «αποφασισμένος εταίρος» της Σαουδικής Αραβίας, παρότι δήλωσε ότι ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπορεί να είχε γνώση του σχεδίου δολοφονίας του Κασόγκι.

Ενώ Αμερικανοί βουλευτές ζητούν σκληρότερες κυρώσεις, ο Τραμπ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ακυρώσει τις στρατιωτικές συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ανόητη κίνηση, που το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν να ωφελήσει τη Ρωσία και την Κίνα, ανταγωνιστές των ΗΠΑ στην αγορά όπλων.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top