Ελλάδα

Προφυλακιστέοι οι έξι τσιγγάνοι που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι έξι Ρομά που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στου Ρέντη, όταν αυτοί επιχείρησαν να ελέγξουν όχημα που επέβαιναν δύο ομόφυλοι τους.

Οι έξι συλληφθέντες, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, οδηγήθηκαν, σήμερα, στην εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν για την επίθεση κατά των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ..

Οι συλληφθέντες που κατηγορούντο για αντίσταση, σωματική βλάβη, εξύβριση, απειλή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενοι. Στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι δεν ήταν οι ίδιοι που πραγματοποίησαν την επίθεση άλλα άλλοι Ρομά από τον καταυλισμό.

Το πλήρωμα περιπολικού της αστυνομίας είχε επιχειρήσει να ελέγχει άτομα που επέβαιναν σε ένα κόκκινο Citroen Saxo. Ο οδηγός του οχήματος δεν υπάκουσε ανέπτυξε ταχύτητα παρασύροντας τους αστυνομικούς που το καταδίωκαν στη συμβολή της Λ. Κηφισού με την οδό Πειραιώς στου Ρέντη, όπου υπάρχει καταυλισμός Ρομά.

Τότε, εκεί ομάδα Ρομά επιτέθηκε στους αστυνομικούς πετώντας τους πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα και συνεπλάκησαν μαζί τους, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν στα χέρια και τον έναν αστυνομικό στο κεφάλι. Οι αστυνομικοί στην προσπάθεια τους να αποφύγουν την επίθεση πυροβόλησαν μάλιστα μία φορά στον αέρα. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top