Ελλάδα

Πωλούσαν μαντζούνια για όγκο και γράμμωση! Νέες λεπτομέρειες για τη δράση του κυκλώματος

Τα υποτιθέμενα «ειδικά φάρμακα» ήταν… επικίνδυνα μαντζούνια που έσπρωχνε το κύκλωμα που δρούσε εντός και εκτός των αθλητών που ασχολούνται με το bodybuilding.

Η είδηση της σύλληψης του πρόεδρου του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας, αλλά και ενός γνωστού αθλητή από την Κρήτη, για παράνομη διακίνηση αναβολικών και μάλιστα ιδιαιτέρως επικίνδυνων για την υγεία των χρηστών παίρνει μεγάλες διαστάσεις γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοί και πόσοι ήταν οι αγοράστες των σκευασμάτων αυτων. .

Το κύκλωμα είχε δημιουργήσει ένα ολόκληρο εργαστήριο παρασκευής αναβολικών, χωρίς όμως ο ίδιος και οι συνεργάτες του να έχουν την παραμικρή γνώση φαρμακολογίας ή χημείας.

Κατά συνέπεια τα σκευάσματα τους ήταν απολύτως επικίνδυνα για την υγεία των χρηστών.

Είχαν το θράσος μάλιστα να διαφημίζουν τα … μαντζούνια τους ως ειδικά φάρμακα για την μείωση και απάλειψη των θανατηφόρων συνεπειών, από την χρήση των…αναβολικών !

Η πρώτη ύλη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ήταν από αναβολικά που παρασκευάζονται στην Κίνα και στην Πολωνία και κατόπιν στο εργαστήριο νοθεύονταν με άλλα συστατικά.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top