Διεθνή

Ουκρανία: Ο Ποροσένκο κήρυξε στρατιωτικό νόμο

Το διάταγμα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο. Ο στρατιωτικός νόμος τίθεται σε εφαρμογή από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2019.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ουκρανικής προεδρίας.

Ο στρατιωτικός νόμος τίθεται σε εφαρμογή από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2019.

Οι Ρώσοι ρίχνουν «λάδι στη φωτιά»

Τη διαμαρτυρία της για το ζήτημα της πρόσφατης παραβίασης των κανόνων για την αβλαβή διέλευση στη Μαύρη Θάλασσα, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

«Η ρωσική πλευρά έχει ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει την κατάσταση που εξελίσσεται», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, η Μόσχα τονίζει ότι «θα καταστείλει σκληρά» κάθε επίθεση εναντίον της κυριαρχίας και της ασφάλειάς της.

«Θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε την ουκρανική πλευρά ότι η πολιτική της, που συνδιοργανώνεται με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και έχει στόχο την πρόκληση σύγκρουσης με τη Ρωσία, θα προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις», αναφέρει το υπουργείο.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία θα καταστείλει σκληρά κάθε επίθεση εναντίον της κυριαρχίας και της ασφάλειάς της», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Την Κυριακή, η Ρωσία κατέσχεσε τρία ουκρανικά πλοία για είσοδο στα χωρικά της ύδατα κοντά στο στενό Κερτς, στα ανατολικά της Κριμαίας.

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB, τα ουκρανικά πλοία αγνόησαν τις προειδοποιήσεις να σταματήσουν και πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο τόνισε ότι οι Ρώσοι συνοριοφύλακες λειτούργησαν σύμφωνα με το διεθνές και το εθνικό δίκαιο.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top