Διεθνή

«Ρουκέτα» Νετανιάχου σε Ερντογάν: Υπό κατοχή η Βόρεια Κύπρος

Την κατοχή της Κύπρου ως παράδειγμα για τις κατηγορίες περί κατοχής παλαιστινιακών εδαφών έφερε σε κλειστή συνεδρίαση του νομοθετικού συμβουλίου του κόμματος Likud ο Βενιαμίν Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εξήγησε ότι «τα έθνη σέβονται την ηθική μέχρι ένα όριο και την ισχύ πολύ περισσότερο» για να τονίσει ότι απορρίπτει την κατανόηση της κατοχής.

Όπως υποστήριξε, «αν η κατοχή ήταν το πρόβλημα, υπάρχουν αρκετά κράτη που κατέχουν άλλα κράτη και κανείς δεν λέει λέξη για αυτό. Μεγάλα και γνωστά κράτη». Για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «κανένας δεν είπε λέξη για την Τουρκία και τη Βόρεια Κύπρο».

Αυτό αποκαλύπτει στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, η αρθρογράφος Zehava Galon, η οποία μάλιστα εκφέρει την άποψη ότι στα 30 χρόνια πολιτικής καριέρας, ο Νετανιάχου είπε την αλήθεια. Και προσθέτει δεύτερο κομμάτι της ομιλίας του: «Είναι σημαντικό να εγείρουμε αυτά τα ζητήματα, γιατί οι άνθρωποι μιλούν για τσουνάμι, επειδή το παλαιστινιακό ζήτημα πρέπει αν λυθεί. Αυτό δεν πρέπει να μας σταματήσει από την τεράστια διπλωματική επιτυχία που δημιουργούμε».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top