Διεθνή

Σε νέα δίκη ο νοσηλευτής του τρόμου που ομολόγησε 100 φόνους

Ξύπνησαν οι μνήμες χθες στο γερμανικό δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση του νοσηλευτή  Νιλς Χέγκελ, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης, για το θάνατο 100 ασθενών του σε ένα  σκάνδαλο ανθρωποκτονιών κατά συρροή που θεωρείται το μεγαλύτερο  στη μεταπολεμική Γερμανία.

Ο 41χρονος νοσηλευτής παραδέχθηκε οτι σκότωσε 100 ασθενείς ηλικίας 34 έως 96 ετών και πως τους χορηγούσε σε ενέσιμη μορφή μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για να πεθάνουν και αργότερα να συντονίζει τις προσπάθειες ανάνηψης για να αποσπάσει το θαυμασμό των συναδέλφων του.

Κατά την έναρξη της δίκης το πρωί, ο δικαστής Σεμπάστιαν Μπύρμαν, αφού κάλεσε τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα να σηκωθούν τηρώντας ενός λεπτού σιγή για τα θύματα άρχισε η ανάγνωση του κατηγορητηρίου ενώ η εισαγγελέας αναφέρθηκε εκτενώς σε κάθε μία από τις 100 περιπτώσεις ανθρωποκτονιών για τις οποίες κατηγορείται ο Νιλς Χέγκελ.

Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί ήδη το 2015 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης με ιδιαίτερη βαρύτητα της ενοχής για τη δολοφονία έξι ασθενών στη μονάδα εντατικής θεραπείας στην κλινική του Ντέλμενχορστ.

Η νέα δίκη που ξεκίνησε χθες 30/10 δεν πρόκειται να αλλάξει τη συγκεκριμένη ετυμηγορία, ωστόσο αναμένεται να έχει επιπτώσεις σε σχέση με το πότε και εάν θα ανασταλεί ποτέ η ισόβια ποινή που του έχει επιβληθεί. 

Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές έχουν καλέσει 23 μάρτυρες για κατάθεση και έχουν επιστρατεύσει 11 πραγματογνώμονες σε ζητήματα τοξικολογίας και Ιατρικού Δικαίου.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top