Αυτοκίνητο

Σε ποιες πόλεις θα απαγορευτούν τα παλαιάς τεχνολογίας, ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα

Η γερμανική δικαιοσύνη έδωσε διορία μέχρι τον Απρίλιο του 2019 στους κατοίκους της Κολονίας και της Βόνης ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας των  παλαιάς τεχνολογίας, ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων. Το μέτρο αυτό έχει ήδη εφαρμοστεί σε άλλες τρεις πόλεις της Γερμανίας ενώ η  κυβέρνηση διαπραγματεύεται εδώ και πολλούς μήνες με τις αυτοκινητοβιομηχανίες τρόπους, ώστε τα παλαιά ντιζελοκίνητα να καταστούν λιγότερο ρυπογόνα.

Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις τους, οι εταιρείες Volkswagen και Daimle συμφώνησαν να «αναβαθμίσουν» τα οχήματα αυτά, για παράδειγμα προσθέτοντας τους φίλτρα σωματιδίων, όμως μόνο μέχρι το ποσό των 3.000 ευρώ και μόνο σε λίγες πόλεις που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα ρύπανσης ενώ η  BMW αρνείται προς το παρόν να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση αυτών των επισκευών πριν από το 2020.

Έτσι η  Κολονία και η Βόνη προστίθενται στον κατάλογο των πόλεων (όπου ήδη βρίσκονταν η Στουτγάρδη, η Φραγκφούρτη και το Βερολίνο) οι οποίες θα απαγορεύσουν τα ντιζελοκίνητα οχήματα παλαιάς τεχνολογίας από τους δρόμους που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση.

Το Αμβούργο αποφάσισε αυτοβούλως την περασμένη άνοιξη να «εξορίσει» τα αυτοκίνητα αυτά από δύο περιοχές του κέντρου.

Στην Κολονία, η απαγόρευση θα ισχύσει για ολόκληρο το κέντρο της πόλης ενώ στη Βόνη θα απαγορευτούν τα παλιά οχήματα από δύο δρόμους, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το τοπικό διοικητικό δικαστήριο. Η τοπική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ασκήσει έφεση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top