Πολιτική

Στον αέρα η «ιερή» συμφωνία – Ιερώνυμος: «Αλλο συμφωνία άλλο πρόθεση συμφωνίας»

Το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσαν στους κόλπους των ιερέων οι αποφάσεις Τσίπρα – Ιερώνυμου για τον κλήρο και την εκκλησιαστική περιουσία, προσπάθησε  να κατευνάσει ο Αρχιεπίσκοπος.

Με τη φράση «άλλο συμφωνία, άλλο πρόθεση συμφωνίας» ο Αρχιεπίσκοπος μετά την σύγκληση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα, στέλνει μηνύματα στους κληρικούς και προσπαθεί να ρίξει τους τόνους αφού από όσα συμφωνήθηκαν υπήρξαν αντιδράσεις ακόμη και μέσα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, από Μητροπολίτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είνια η αντίδραση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος μιλώντας στα Παραπολιτικα 90,1 και τον Παναγιώτη Τζένο ξεκαθάρισε πως «τα θέματα πρέπει να τα προσεγγίσουμε με νηφαλιότητα» αλλά σε ό,τι αφορά την εκκλησιαστική περιουσία έκανε λόγο για μια λεόντειο σύμβαση εις βάρος της Εκκλησίας. Όπως είπε, η Εκκλησία βάζει όλη την περιουσία της και η Πολιτεία τίποτα.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος ξεκαθάρισε πως «Ό,τι θα κάνουμε, θα είναι μέσα οι ιερείς, γιατί αυτοί είναι που ανησυχούν περισσότερο».

Αξίζει να αναφερθεί πως σήμερα μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, Γεώργιος Βαμβακίδης, έκανε λόγο για κάκιστη συμφωνία για τους κληρικούς ενώ διερωτήθηκε ποιος εγγυάται ότι το Κράτος θα επιδοτεί τους μισθούς των ιερέων, ποιος θα τους καλύπτει ιατροφαρμακευτικά και ποιος θα τους δίνει τις συντάξεις.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top