Διεθνή

Στο μικροσκόπιο των ερευνητών το φαινόμενο των μωρών χωρίς χέρια

Συνεχίζεται στη Γαλλία η διεξαγωγή της έρευνας  για τα μωρά που γεννιούνται χωρίς  χέρια, -βραχίονα ή πήχη, όπως  ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο δρ Φρανσουά Μπουρντιγιόν, γενικός διευθυντής της δημόσιας υπηρεσίας Υγείας της Γαλλίας σημειώνοντας πως σε  περίπου τρεις μήνες θα έχει δοθεί εξήγηση από τους επιστήμονες.

Η έρευνα επικεντρώνεται πρωτίστως στο γεωγραφικό διαμέρισμα της όπου μεταξύ του 2000 και του 2014 εντοπίστηκαν έντεκα ν ύποπτες περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν με δυσπλασία στα άνω άκρα ανεβάζοντας σε 18 τις ύποπτες περιπτώσεις σε περίοδο 15 ετών στην περιοχή αυτή.

«Αρχίσαμε από το διαμέρισμα της Εν, θα τελειώσουμε τον ερχόμενο μήνα την περιοχή Ρήνου-Άλπεων και θα καλύψουμε το σύνολο της επικράτειας», διευκρίνισε ο Μπουρντιγιόν. «Δεν σας κρύβουμε τίποτε», διαβεβαίωσε.

Δύο άλλες ομάδες με μωρά που γεννήθηκαν με δυσπλασίες στα άνω άκρα εντοπίστηκαν στην περιοχή Λίγηρα-Ατλαντικού (τρία μεταξύ του 2007 και 2008) και στη Βρετάνη (τέσσερα μεταξύ του 2011 και του 2013).

Τα αίτια μπορεί να είναι γενετικά, φυσικά ή να οφείλονται σε τοξικές ουσίες (διατροφή, περιβάλλον, ή φαρμακευτικές αγωγές, όπως με την περίπτωση της θαλιδομίδης, κατά της ναυτίας, που οδήγησε στη γέννηση χιλιάδων παιδιών χωρίς χέρια μεταξύ του 1957 και του 1962).

Σύμφωνα με ορισμένους οικολόγους βουλευτές, τα φυτοφάρμακα μπορεί να ευθύνονται για τις δυσπλασίες αυτές, αν και δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top