Διεθνή

Συναγερμός στις Βρυξέλλες από επίθεση με μαχαίρι σε αστυνομικό

Ένας άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι στις Βρυξέλλες με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν αστυνομικό που τραυματίστηκε από το περιστατικό.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στο CNN ότι ένας άντρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό έξω από τμήμα της περιοχής, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδονται στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο δράστης φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ».

Ο δράστης φέρεται να τραυμάτισε τον αστυνομικό ελαφρά στον αυχένα, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός RTBF. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και είναι εκτός κινδύνου.

Ένας δεύτερος αστυνομικός πυροβόλησε τον δράστη, τραυματίζοντάς τον στο στήθος.

Τόσο ο αστυνομικός όσο και ο δράστης έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία των Βρυξελλών. Ο πρώτος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ η κατάσταση του δράστη είναι πιο σοβαρή.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε πως «είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ειπωθεί οτιδήποτε για το περιστατικό» και συμπλήρωσε πως ερευνώνται τα κίνητρα του δράστη.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Ζαν Ζαμπόν έκανε λόγο για δειλή η ενέργεια. Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως οι αρχές εξετάζουν όσα τα ενδεχόμενα, ακόμη και το ενδεχόμενο ο δράστης να συνδέεται με εξτρεμιστικούς κύκλους.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top