Διεθνή

Τη Συνθήκη INF θα συζητήσουν Πούτιν και Τραμπ

O Ρώσος πρόεδρος δε θα αναφερθεί στις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ωστόσο το ζήτημα της Συνθήκης INF για τα πυρηνικά μέσου βεληνεκούς είναι πιθανό να τεθεί.

To ζήτημα της Συνθήκης INF για τα πυρηνικά μέσου βεληνεκούς είναι πιθανό να συζητηθεί στη σύντομη συνάντηση που πρόκειται να έχουν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο των εορτασμών για την 100ή επέτειο της λήξης του Α” Παγκοσμίου Πολέμου στο Παρίσι.

Σύμφωνα με μια πηγή, ο Πούτιν δε θα αναφέρει το ζήτημα των κυρώσεων των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ωστόσο το ζήτημα της Συνθήκης INF είνι πιθανό να συζητηθεί.

Νωρίτερα, το γραφείο του ρώσου προέδρου είχε αναφέρει ότι Πούτιν και Τραμπ θα συζητήσουν γρήγορα κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας στο Ελισέ, και στη συνέχεια θα ανακοινώσουν τα σχέδιά τους για μια ευρεία συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου των G20 στην Αργεντινή.

Τον Οκτώβριο, ο αμερικανός πρόεδρος είχε εκφράσει την πρόθεση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από τη συνθήκη INF που υπεγράφη μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης τον Δεκέμβριο του 1987. Ο Τραμπ κατηγόρησε τη Ρωσία για παραβίαση της συνθήκης, με τη Μόσχα να αρνείται την κατηγορία και να δηλώνει ότι θα πρέπει να λάβει μέτρα για την ασφάλεια της χώρας εάν οι ΗΠΑ αποχωρήσουν.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top