Ελλάδα

Τρεις δικαστές στο Παρίσι για τον Κώστα Σημίτη

Τρεις Ελληνες δικαστές, ο ειδικός εφέτης ανακριτής, η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς και η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, θα ταξιδέψουν τους επόμενους μήνες στο Παρίσι με στόχο να συναντήσουν τον μάρτυρα-κλειδί για την υπόθεση του C4I, τον 70χρονο πλέον Μισέλ Ζοσεράν, ο οποίος από το 2005 είχε αποκαλύψει πολλά για τους σκοτεινούς δρόμους της ανάθεσης, αλλά και της υλοποίησης του έργου της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, που στοίχισε συνολικά 255 εκατ. ευρώ!

Δύο δικογραφίες-φωτιά βρίσκονται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης, ενώ η υπόθεση έχει πάρει πλέον μορφή θρίλερ, αφού δικαστικά έγγραφα και ενέργειες τη συνδέουν ευθέως με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, επί πρωθυπουργίας του οποίου έγινε η προμήθεια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το έργο παρέλαβε βέβαια η επόμενη κυβέρνηση, τέσσερα χρόνια μετά, ενώ, όπως καταγράφει βούλευμα που αποκαλύπτουν σήμερα τα «Παραπολιτικά», δεν ήταν με το κλειδί στο χέρι, όπως υπαγόρευαν οι όροι της αρχικής σύμβασης! Στη Βουλή αναμένεται να φτάσει, όπως φαίνεται, η δικογραφία για το συγκεκριμένο έργο, που δεν λειτούργησε σχεδόν ποτέ, αφού, όπως όλα δείχνουν, εκτός από την Αρχή κατά του ξεπλύματος χρήματος, που διέταξε το άνοιγμα των λογαριασμών του Κ. Σημίτη, του αδελφού του, Σπύρου, και των υπουργών που συνυπέγραψαν την ανάθεση του C4I στην αμερικανική εταιρεία SAIC με υπεργολάβο τη γερμανική Siemens (Χρυσοχοΐδης, Μαλέσιος), και άλλοι προσκρούουν σε πολιτικά πρόσωπα.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top