Παράξενα

Φέτος ο Αγιος Βασίλης, δεν θα περάσει από τη Σουηδία

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά ο Άγιος Βασίλης δεν θα σταματήσει στη Σουηδία φέτος. Κι αυτό γιατί η πλειοψηφία μάλλον θα …ανακυκλώσει τα περσινά δώρα, στο πλαίσιο της κουλτούρας της χώρας που πιστεύει στις αειφόρες εναλλακτικές λύσεις!

Φέτος ακόμη και τα δώρα Χριστουγέννων που ζητούν μικροί και μεγάλοι στη χώρα θέλουν να είναι από ανακυκλώσιμα υλικά σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο SVT.

Το σουηδικό ινστιτούτο HUI που ερευνά τα τελευταία 31 χρόνια τις επιθυμίες για δώρα την καλύτερη εποχή του χρόνου, υπογράμμισε ότι αυτού του είδους η αλλαγή στις επιθυμίες για χριστουγεννιάτικα δώρα σηματοδοτεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών προς την ανακύκλωση ακόμη και στις γιορτές

Ανακυκλώσιμα προϊόντα,θεωρούνται και τα  μεταχειρισμένα ενδύματα που είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο τρόπος που η Σουηδία ανακυκλώνει τα σκουπίδια της είναι παραδειγματικός.Έχει φτάσει στο επίπεδο να ανακυκλώνει ή να επαναχρησιμοποιεί το 99% των σκουπιδιών της. Από τα 461 κιλά απορριμμάτων που παράγει ετησίως ο μέσος Σουηδός ποσοστό μόλις ένα τοις εκατό καταλήγει στη χωματερή.

Όσο για τις εναλλακτικές λύσεις στην ανακύκλωση αυτές συνοψίζονται στο αμφιλεγόμενο πρόγραμμα αποτέφρωσης απορριμμάτων για παραγωγή ενέργειας, η ποσότητα των οποίων φτάνει τους δύο εκατομμύρια τόνους κάθε χρόνο, όσα δηλαδή ανακυκλώνονται.Η διαχείριση των απορριμμάτων στη σκανδιναβική χώρα ξεκινά από την πρόληψη δημιουργίας νέων, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top