Ελλάδα

Χοντραίνει η κόντρα με την εκκλησία: Επειγόντως στο Φανάρι για δεύτερη φορά ο Γαβρόγλου – Τι συμβαίνει…

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, μεταβαίνει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Γαβρόγλου θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου αύριο, Τρίτη 27 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει η τακτική συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Ο λόγος της νέας επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη είναι η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Γαβρόγλου είχε συναντηθεί, στις 10 Νοεμβρίου στο Φανάρι με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο προκειμένου να του εξηγήσει σχετικά με τα όσα ανέφερε το προσύμφωνο ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε εμφανιστεί δυσαρεστημένο για τη μη ενημέρωσή του.

Οι εξηγήσεις που είχε δώσει τότε ο κ. Γαβρόγλου θα βρεθούν στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, αύριο, στο Φανάρι. Αυτός είναι και ο λόγος που ο υπουργός Παιδείας ταξιδεύει εκ νέου στην Κωνσταντινούπολη.

Στο μεταξύ, η κόντρα μεταξύ Πατριαρχείου και κυβέρνησης… χοντραίνει, καθώς ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με επιστολή του η οποία έχει σταλεί την 1η Αυγούστου 2017, στον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει ότι είναι ενάντια σε κάθε αλλαγή στο άρθρο 3 του Συντάγματος, ξεκαθαρίζοντας ότι το Φανάρι δεν μπορεί να δεχθεί τη διαγραφή των αναφορών σε αυτό, στις δικαιοδοσίες του αλλά και στην Πατριαρχική Πράξη του 1928, από το Σύνταγμα της Ελλάδας,αφού κάτι τέτοιο θα προκαλέσει την αποξένωση του Πατριαρχείου.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top