Πολιτική

Χρησμός Καμμένου: Καταψηφίζουμε τις Πρέσπες, αποσύρουμε υπουργούς και… συνεχίζουμε

Ενα αινιγματικό «συνεχίζουμε» πρόσθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος στην περιγραφή της στάσης που θα τηρήσουν οι ΑΝΕΛ από τη στιγμή που φτάσει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Οπως είπε ο κ. Καμμένος, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, θα αποσύρει τους υπουργούς του, θα καταψηφίσει τη συμφωνία και… «συνεχίζουμε».

Αυτή τη φορά ο κ.Καμμένος απέφυγε να επαναλάβει τη φράση «ρίχνουμε την κυβέρνηση» και δεν διευκρίνισε αν το «συνεχίζουμε» σημαίνει στήριξη ή όχι της κυβερνητικής πλειοψηφίας, γεγονός που «μπέρδεψε» του βουλευτές του.

Ωστόσο, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν εκλήθη ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ: Αν και εξωκοινοβουλευτικός, ήταν παρών στις προηγούμενες συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Απούσα ήταν και η κ.Κουντουρά, ενώ ο κ.Καμμένος έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κοινά ψηφοδέλτια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΑΝΕΛ αναμένεται να στηρίξουν την συμφωνία με την Εκκλησία, υπό την προϋπόθεση να συμφωνήσει η Ιεραρχία, ενώ στη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ συζητήθηκε και η συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και οι εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top