Ελλάδα

Αποκάλυψη σοκ για τον Γιάννη Μακρή: Σε ποια δίκη έπρεπε να παρευρεθεί την επόμενη μέρα της δολοφονίας του;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», ο «Αυστραλός» είχε απασχολήσει τις ελληνικές αρχές το 2011 όταν και είχε συλληφθεί επειδή κατηγόρησε μία καμαριέρα πως του έκλεψε ένα Rolex αξίας 30.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μακρής έμενε τον Σεπτέμβριο του 2011 σε ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων. Στις 10 του μήνα κατηγόρησε μία καμαριέρα πως του έκλεψε το εν λόγω Rolex από το δωμάτιό του. Την αναφορά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατέθεσε στους αστυνομικούς του τμήματος Γλυφάδας.

Τρεις ημέρες αργότερα, όμως, ο Γιάννης Μακρής επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει πως τελικά βρήκε το Rolex του κρυμμένο σε ένα παπούτσι. Οι αστυνομικοί, όμως, τον συνέλαβαν με την κατηγορία της ψευδούς καταμήνυσης και τον παρέπεμψαν να δικαστεί στο αυτόφωρο.

Ο δικηγόρος του, όμως, πέτυχε να ζητήσει ο εισαγγελέας περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και διέταξε προκαταρκτική έρευνα. Η δική στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο είχε οριστεί για την 1η Νοεμβρίου, μία ημέρα δηλαδή, μετά την δολοφονία του Γιάννη Μακρή.

Όπως τονίζει η Καθημερινή, ο Γιάννης Μακρής είχε προβεί στην καταγγελία αυτή προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, να λάβει ποσό αποζημίωσης από ασφαλιστική εταιρεία για το εν λόγω ρολόι. Μάλιστα στο κείμενο κατά του Γιάννη Μακρή για την παραπομπή του σε δίκη αναφερόταν: «Καταμήνυσαν ψευδώς την εγκαλούσα για τι ότι η τελευταία τέλεσε σε βάρος του δευτέρου κατηγορουμένου το έγκλημα της κλοπής και συγκεκριμένα ότι εισήλθε στο δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διανυκτέρευσε για καθαριότητα και αφαίρεσε το ρολόι με σκοπό να το οικειοποιηθεί παράνομα. Το ανωτέρω όμως γεγονός είναι ψευδές καθόσον η εγκαλούσα ουδέποτε αφαίρεσε το ρολόι του, οι δε κατηγορούμενοι τελούσαν σε γνώση του ψεύδους τους».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top