Ελλάδα

Back to Black… Friday! Έρχεται η πιο χαρούμενη «μαύρη» μέρα του μήνα

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι Έλληνες αγνοούσαν την ύπαρξη της «Μαύρης Παρασκευής» ή απλά αδιαφορούσαν.  Πλέον η Black Friday στην Ελλάδα έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική.

Στη χώρα μας ωστόσο, το Black Friday 2018 θα είναι το τρίτο που καταφθάνει στη χώρα μας, στις 23 Νοεμβρίου!

Οι αγαπημένες σας αλυσίδες πολυκαταστημάτων ψυχαγωγίας, ετοιμάζονται πυρετωδώς να ανοίξουν τις πόρτες τους στο αγοραστικό κοινό, για την πιο φωτεινή «μαύρη» μέρα.

Ο πήχης των προσδοκιών τόσο από πλευράς καταναλωτών όσο και από πλευράς εμπόρων έχει ανέβει ιδιαίτερα ψηλά. Μέχρι στιγμής όλοι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και είναι άγνωστο εάν θα επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο η Black Friday να απλωθεί σε μία εβδομάδα.

Στην Ελλάδα, έχουν, ήδη, δηλώσει συμμετοχή αρκετές αλυσίδες, πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, ενώ άλλα αναμένεται πως θα το κάνουν σύντομα, αφού και τις προηγούμενες χρονιές συμμετείχαν προσφέροντας ακραίες προσφορές.

Το Black Friday με ένα κλικ!

Υπάρχουν πλατφόρμες όπου μπορείτε να «μαζέψετε» τα ψώνια σας σε ένα «καλάθι» ώστε να περιορίσετε σημαντικά και το κόστος των μεταφορικών και τον χρόνο παράδοσης, αλλά και να αποφύγετε την πολύωρη ορθοστασία και αναμονή προκειμένου να κάνετε τις αγορές που θέλετε.

Οπότε σκεφτείτε πρακτικά και με ένα κλικ γεμίστε το καλάθι σας με τα αγαπημένα σας αντικείμενα. Σύμφωνα με την υπηρεσία στατιστικών Statista, τα έσοδα από τις online συναλλαγές κατά τη διάρκεια της Black Friday πέρυσι στις ΗΠΑ άγγιξαν τα 1,66 δισεκατομμύρια δολάρια!

Άλλωστε δεν είναι μόνο η Μαύρη Παρασκευή. Μην ξεχνάτε ότι έπεται και η Διαδικτυακή Δευτέρα(Cyber Monday).

Τι αγοράζουν οι περισσότεροι την Black Friday 2018 – Μαύρη Παρασκευή;

Στην πρώτη θέση της λίστας με τις αγορές κατά τη διάρκεια των προηγούμενων Black Fridays, βρίσκεται ο τομέας της τεχνολογίας και συγκεκριμένα οι ηλεκτρονικές συσκευές με το κομμάτι του mobile να ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη κατηγορία. H πλειονότητα των Ελλήνων βλέπει τις προσφορές του Black Friday ως μια μεγάλη ευκαιρία για να αποκτήσει νέα smartphone και tablet ή γενικά τεχνολογικά gadget.

Ακολουθούν τα παπούτσια και στην τρίτη θέση της λίστας συναντάμε τον ρουχισμό. Επόμενη κατηγορία με βάση τις αναζητήσεις του ελληνικού καταναλωτικού κοινού, είναι τα κοσμήματα, ενώ στην πέμπτη και την έκτη θέση αντίστοιχα, βρίσκονται τα ρολόγια και τα μπουφάν (παλτό, jacket κ.ά.).

Για αυτό φροντίστε φέτος να είστε πιο γρήγοροι από ότι πέρυσι για να προλάβετε πριν εξαντληθούν τα αποθέματα. Για το λόγο αυτό είναι πρακτικό να γνωρίζετε από τώρα ποια καταστήματα κάνουν προσφορές στην Black Friday 2018, να έχετε κάνει την έρευνα αγοράς που πρέπει έτσι ώστε να πάτε από νωρίς εκείνη την ημέρα και να προλάβετε.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top