Πολιτική

Φαρμακερές ατάκες στη Βουλή: Η πρόσκληση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για καφέ και η απάντηση του Κυριακου

Η 45λεπτη καθυστέρηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και η πρόσκληση του πρωθυπουργού στον Κυριάκο Μητσοτάκη… για καφέ στο σπίτι του ήταν τα παραπολιτικά της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης της ΝΔ για την ανομία στα πανεπιστήμια.

Αρχικά το γάντι έριξε ο Αλέξης Τσίπρας, όταν απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε: Την άλλη φορά που θα επιλέξετε να αποδράσετε από την οικονομία στη Βουλή κ. Μητσοτάκη, πείτε στους επικοινωνιολόγους σας να μην σας βάζουν να κάνετε δηλώσεις 200 μέτρα από το σπίτι μου, λέγοντάς μου να έρθω στη γειτονιά μου να δω ποια είναι η πραγματικότητα. Και εν πάση περιπτώσει αν έρχεστε από τη γειτονιά, χτυπήστε το κουδούνι να πιούμε και κανέναν καφέ, θα σας κεράσω. Γιατί πολιτικοί αντίπαλοι είμαστε, αλλά πολιτικό πολιτισμό έχουμε».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σήκωσε το γάντι», λέγοντας στον πρωθυπουργό πως «φοβάμαι ότι και να ήθελα να φτάσω στο σπίτι σας, θα είχα κάποιες δυσκολίες από τις κλούβες των ΜΑΤ που το φυλάνε».

«Όπως και στο Μαξίμου, φαντάζομαι» , συμπλήρωσε.

Ωστόσο, η… αντιπαράθεση περί καφέ στην Κυψέλη συνεχίστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα να περνά στην αντεπίθεση από το βήμα της Βουλής.

«Υποπέσατε στο λάθος να μου πείτε ότι δεν ήρθατε στο σπίτι μου να πιούμε ένα καφέ διότι έχω κλούβες των ΜΑΤ. Σας καλώ να έρθετε, δεν θα δείτε ούτε μια κλούβα. Διότι πράγματι υπήρχε μια κλούβα των ΜΑΤ το 2015, το 2016 με δική μου εντολή έφυγαν εκατοντάδες αστυνομικοί από VIP πρόσωπα για να πάνε στις γειτονιές. Εγώ κλούβα δεν έχω ούτε έξω από το σπίτι μου ούτε έξω από το γραφείο μου», του είπε ο κ. Τσίπρας παίρνοντας εκ νέου τον λόγο.

«Περιμέναμε 45 λεπτά, μάθετε να σέβεστε»
Με καθυστέρηση σαράντα πέντε λεπτών της ώρας ξεκίνησε η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της ΝΔ στη Βουλή για την ανομία στα Πανεπιστήμια, λόγω αργοπορίας του Αλέξης Τσίπρας γεγονός που προκάλεσε την αγανάκτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σε περιμέναμε 45 λεπτά, θα μάθετε να σέβεστε τους πολιτικούς αντιπάλους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του από το βήμα της Βουλής.

«Μίλησες για την δική μου συνέπεια. Πράγμα που δεν είναι ασύνηθες για ένα πρωθυπουργό», ανταπάντησε στη συνέχει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαι ίσως ο μόνος πρωθυπουργός από την μεταπολίτευση και μετά με εξαίρεση τον Γιώργο Παπανδρέου που δεν έχω αρνηθεί να απαντήσω ούτε σε μια ερώτηση. Ο κ. Σαμαράς δεν είχε έρθει ούτε σε μια. Είναι θράσος να με εγκαλείτε ενω χθες σας περίμενα μια ολόκληρη μέρα. Πόσες φορές έχετε αξιοποιήσει την ώρα του πρωθυπουργού; Τρεις φορές μόνο!», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι η συζήτησή ξεκίνησε στις 10 το πρωί και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βουλής η ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν πρώτη στον κατάλογο.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top