Ελλάδα

Μεγάλη προσοχή: Κλέφτες παριστάνουν τους υπαλλήλους γνωστών εταιριών! – «Εγώ τους άνοιξα και… »

Εχω διαβάσει πολλά για κλέφτες που χτυπάνε τα κουδούνια παριστάνοντας… υπαλλήλους της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της WIND, της VODAFONE ακόμα και υπαλλήλους τραπεζών, ταχυδρόμους ή αστυνόμους.

Δεν έδινα πολύ βάση σε όλα αυτά μέχρι που τα έζησα η ίδια. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα, μια φίλη μου, που μένει δύο τετράγωνα από το σπίτι μου, με ενημέρωσε πως είναι δύο γυναίκες που χτυπάνε τα κουδούνια και παρουσιάζονται ως υπάλληλοι της VODAFONE που ενημερώνουν τον κόσμο για προσφορές.

Για την ιστορία, δουλεύω και εγώ σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών και, από όσο γνωρίζω, οι ενημερώσεις για προσφορές από τις εταιρίες γίνονται, κατά βάση, τηλεφωνικά ή από τα καταστήματα της εκάστοτε εταιρίας. Υποψιασμένη λοιπόν περίμενα επίσκεψη τους.

Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν φτάνει η μέρα που μου χτυπάνε το κουδούνι δύο κυρίες, διαφορετικές από ότι μου τις είχες περιγράψει η φίλη μου, οι οποίες με ενημέρωσαν πως είναι από μια εταιρία ηλεκτρισμού και θέλουν να με ενημερώσουν για κάτι προσφορές.

Τους άνοιξα και ταυτόχρονα ζήτησα από τον άντρα μου να κατέβει και να καλέσει την αστυνομία. Όσο τις κρατούσα απασχολημένες, διαπίστωσα πως δεν είχαν έρθει με πρόθεση να με ενημερώσουν για κάποια προσφορά αλλά αντιθέτως με ρωτούσαν προσωπικές ερωτήσεις σχετικά με το τι δουλειά κάνω, αν υπάρχουν γείτονες με οικονομικά προβλήματα που θα μπορούσαν να έχουν κέρδος από την προσφορά, πόσοι μένουμε στο σπίτι, τι ώρες δουλεύουμε, ζήτησαν να τους δείξω τον λογαριασμό του ρεύματος που πληρώνω – πιθανότατα για να δούνε τι σηκώνει το πορτοφόλι μου- και άλλες προσωπικού τύπου ερωτήσεις.

Μέτα από πέντε λεπτά, όταν ανέβηκε ο άντρας μου με τον αστυνόμο, η μια από τις δύο έκρυψε στην τσάντα της το τετράδιο που κράταγε, στο οποίο κρατούσε σημειώσεις για όσα λέγαμε και ταυτόχρονα έβγαλε κάτι φυλλάδια τα οποία και έριξε κάτω κάνοντας κίνηση για να φύγει. Ενημέρωσα τον αστυνόμο πως στο τετράδιο έγραφε όσα λέγαμε όμως με έβγαλε τρελή, λέγοντας του πως μοιράζουν φυλλάδια από πιτσαρία της γειτονιάς και πως ο λόγος που δεν τα ρίχνουν κάτω από την εξώπορτα είναι γιατί τα παίρνει ο αέρας ή τα κλέβουν οι άλλοι γείτονες.

Τους κράτησε τα στοιχεία χωρίς να προχωρήσει σε σύλληψη μιας και δεν είχα στοιχεία στα χέρια μου ώστε να αποδείξω όσα έλεγα.

Άγνωστος ο ρόλος τους, ωστόσο αν κρίνω από όσα έχω διαβάσει πιθανότατα μας φακελώνουν με αυτόν τον τρόπο, βρίσκοντας σπίτια με χρήμα και ευάλωτα, ώστε να γίνουμε μελλοντικοί στόχοι για κλέφτες.

Μεγάλη προσοχή σε ποιον ανοίγεται την πόρτα σας. Από την δική μου εμπειρία μπορώ να σας πω με σιγουριά πως καμία μεγάλη εταιρία δεν θα στείλει υπαλλήλους να σας ενημερώσουν πόρτα πόρτα για προσφορές, ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους που δεν φέρουν επάνω τους κανένα διακριτικό της εταιρίας στην οποία λένε πως δουλεύουν. Ο λόγος που δεν έχουν διακριτικά εταιριών επάνω τους είναι για να διαφεύγουν από την σύλληψη.
Για την προστασία όλων μας, αλλά κυρίως για την προστασία ευάλωτων ομάδων όπως ηλικιωμένοι, φοιτητές, κοπέλες που μένουν μόνες τους, ατόμων με ειδικές ανάγκες και γενικότερα ανθρώπων που θα μπορούσαν να είναι εύκολα θύματα για ληστές ενημερώστε άμεσα φίλους, γείτονες και γνωστούς σας για να προσέχουν που ανοίγουν και να μάθουν την τακτική που ακολουθούν οι απατεώνες ώστε να μπούνε στο σπίτι σας.

Οποιαδήποτε πληροφορία δώστε, είτε τηλεφωνικά, είτε από κοντά σε λάθος άνθρωπο μπορεί να γίνει αιτία για να γίνεται μελλοντικό θύμα ληστείας.

Μια κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Πηγή: prototupo

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top