Πολιτική

«Κλείδωσε» η Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο τα τυπικά απομένουν για να οριστικοποιηθεί και επισήμως η υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου για το Δήμο Θεσσαλονίκης σύμφωνα με από ανώτερη πηγή της Κουμουνδούρου.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η νεαρά υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης έχει όλα τα εχέγγυα προκειμένου να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα, διεκδικώντας στον Β΄ Γύρο το Δήμο της συμπρωτεύουσας, αλλά και να δώσει μια μάχη ενώνοντας το σύνολο του χώρου, με ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, σε μια πόλη που για πολλούς λόγους (π.χ. Συμφωνία των Πρεσπών, μάχη Ουάσιγκτον-Μόσχας κ.λ.π.) θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη ως προς την κατάληξη της αναμέτρησης. Η Κουμουνδούρου, μάλιστα, προχώρησε χωρίς δισταγμό στην επιλογή της Κατερίνας Νοτοπούλου, μετά τη διαπίστωση πως ο Πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας διαθέτει ασυμβίβαστο. Παράλληλα, ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης ανεβάζει στο εσωκομματικό χρηματιστήριο τις μετοχές του, καθώς δικές του προτάσεις φέρεται να υπήρξαν τόσο ο Νίκος Μπελαβίλας για τον Δήμο Πειραιά (που αρχικά είχε αρνηθεί πρόταση για το Δήμο Αθηναίων), όσο και η Κατερίνα Νοτοπούλου για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Θέμα ημερών, πάντως, φαίνεται να είναι και η ανακοίνωση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Αθηναίων. Η επιλογή, εφόσον δεν ευδοκιμήσει πρόταση σε ευρύτερο πρόσωπο, είναι ο -επίσης- νεαρός υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νάσος Ηλιόπουλος, που αν και δεν είναι και …φανατικός οπαδός της συγκεκριμένης ιδέας, θα αποδεχθεί τυχόν πρόταση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η κινητικότητα που υπάρχει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου μέχρι τώρα ο υφυπουργός Εσωτερικών Μάρκος Μπόλαρης φερόταν βέβαιος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μ. Μπόλαρης, ωστόσο, από τον περασμένο Ιούνιο εργάζεται εντατικά για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου ψηφοδελτίου, με πρόσβαση και στο χώρο της κεντροαριστεράς-και έπεισε μάλιστα για μια τέτοια εξέλιξη τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top