Πολιτική

Ο ενθουσιασμένος Αλέκος, ο Στουρνάρας που γέλαγε, η ψητή σφυρίδα με μαγιονέζα και η απουσία που συζητήθηκε στο δώμα της ΤτΕ…

Ένα πολύ ωραίο δείπνο μεταξύ του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής πέντε ελληνικών τραπεζών και τρεις υπουργούς, αποτελεί, όπως είναι φυσικό, σημαντική είδηση. Όμως η είδηση γίνεται πιο σημαντική όταν μαθαίνουμε ότι το κλίμα μεταξύ των τριών υπουργών, δηλαδή των κ.κ. Φλαμπουράρη (φωτογραφία), Χουλιαράκη και Λιάκου, και του κ. Στουρνάρα, ήταν εξαιρετικά ευχάριστο.

Μάλιστα, ο κ. Φλαμπουράρης ενθουσιάστηκε με το φαγητό, την ψητή σφυρίδα (μετά μαγιονέζας), και ζήτησε να γνωρίσει τον σεφ της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο κ. Στουρνάρας άλλο που δεν ήθελε και φώναξε τον σεφ Νίκο Φωτιάδη (τον μάγειρα, όπως είπε, που προβάλλει την ελληνική κουζίνα στα πέρατα του κόσμου). Κάτι το μενού, κάτι το κρασί, κάτι οι συζητήσεις για την πορεία της οικονομίας και των τραπεζών και όλοι φάνηκαν να είναι στην ίδια γραμμή.

Ως γνωστόν βέβαια, ένα ωραίο δείπνο μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα και να… κλείσει συμφωνίες γι΄ αυτό και όλα αυτά έχουν τη σημασία τους, αν σκεφτεί κανείς τον πόλεμο που υπάρχει μεταξύ Μαξίμου και οδού Ομήρου.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε αρνητική εντύπωση ήταν ότι την Παρασκευή το βράδυ, από αυτή την τόσο σημαντική συνάντηση στο δώμα της Τράπεζας της Ελλάδας, έλειπε ένας. Ο υποδιοικητής της ΤτΕ Ι. Μουρμούρας.

Πάντως, αυτό που έλεγαν όλοι στο δείπνο ήταν ότι έχασε την ευκαιρία να δείξει στους παρευρισκομένους ότι έχει ισχυρό, θεσμικό ρόλο και ότι δεν είναι απλά συμπληρωματικός υποδιοικητής στην ΤτΕ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top