Πολιτική

Ποιος πολιτικός πήρε αμοιβή 106.000 ευρώ για 2ωρη ομιλία (Φωτο)

H ζωή έξω από το υπουργικό συμβούλιο αποδεικνύεται άκρως προσοδοφόρα για τον… Mr Brexit, Boris Johnson.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, σύμφωνα με το Bloomberg πήρε αμοιβή από το GoldenTree Asset Management, ένα hedge fund με έδρα τη Νέα Υόρκη, πάνω από 94.500 λίρες (121.000 δολάρια ή 106.000 ευρώ) για μία δίωρη ομιλία, νωρίτερα αυτό το μήνα. Σημειώνεται ότι το ταξίδι και η διαμονή παρέχονταν επίσης από το fund, σύμφωνα με στοιχεία από το κοινοβούλιο.

Η αμοιβή του είναι υψηλότερη από αυτή του πρώην υπουργού Οικονομικών George Osborne, ο οποίος έλαβε από τις Citigroup Inc. 85.000 λίρες το 2016, για δύο ομιλίες, μετά την απομάκρυνση του από το υπουργικό συμβούλιο. Ο Johnson είναι ήδη ένας από τους βουλευτές του Κοινοβουλίου που λαμβάνει υψηλά ποσά για παράλληλες εργασίες. Σημειώνεται ότι πληρώνεται περίπου 250.000 λίρες ετησίως για μια στήλη στην εφημερίδα The Telegraph.

Το GoldenTree, το οποίο διαχειρίζεται περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια, μαζί με άλλους ομολογιούχους, ανέλαβαν την εφημερίδα «i» και 200 άλλους τίτλους μετά την κατάρρευση της Johnston Press Plc νωρίτερα αυτό το μήνα.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top