Πολιτική

Χατζηνικολάου, βόμβα για εκλογές: Πώς ξέρει πότε θα γίνουν, ποια ημερομηνία αποκάλυψε

Την άποψη του για το πότε τελικά θα γίνουν εκλογές εξέφρασε ο Νίκος Χατζηνικολάου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε τρία σενάρια.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real FM, κατά την έναρξη της εκπομπής είπε:

«Βλέποντας χθες τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, είχα μια αίσθηση ότι οι εκλογές είναι να γίνουν τώρα, τον Δεκέμβριο, πριν από τα Χριστούγεννα», θέλοντας να επισημάνει ότι το κλίμα είναι προεκλογικό.

«Όλα δείχνουν ότι είμαστε στην τελική ευθεία, μπορεί να μη γνωρίζουμε τον χρόνο των εκλογών, αλλά γνωρίζουμε ότι, πλέον, όλα κινούνται με τελικό στόχο την κάλπη».

Στη συνέχεια ο Νίκος Χατζηνικολάου παρουσίασε τα σενάρια που εκτιμά ως πιθανότερα:

«Μπορεί να’ναι και τον Μάρτιο -το ‘γραψε χθες ο Δελατόλας το σενάριο και το ανέλυσε «Στο Ποντίκι» και τίποτα δεν αποκλείει – (…) αν για παράδειγμα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών τον Φεβρουάριο για κύρωση από τη Βουλή, μπορεί αμέσως μετά να προκηρυχθούν εκλογές και να γίνουν τον Μάρτιο ή στις αρχές Απριλίου και να ακολουθήσουν οι Ευρωεκλογές και οι περιφερειακές και οι δημοτικές.

»Μπορεί επίσης να γίνουν ταυτόχρονα τον Μάιο ενώ δεν αποκλείεται και η τρίτη πιθανότητα, δηλαδή να έχουμε διπλή εκλογή το Μάιο, ευρωπαϊκή και αυτοδιοικητικές, και οι εθνικές να πάνε αρχές Οκτωβρίου.

«Σε αυτό το τελευταίο σενάριο, το τρίτο σενάριο, ακούω εδώ και περίπου μια εβδομάδα να κυκλοφορούν φήμες που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να επιδιώκει, η να συζητεί με την ηγεσία των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών το ενδεχόμενο να είναι κοινός υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών και της Αριστεράς για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη θέση του Γιούνκερ. Να αντιμετωπίσει δηλαδή τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς».

Για το τρίτο σενάριο αυτό ο κ. Χατζηνικολάου πρόσθεσε:

«Αν δείτε αυτό να συμβαίνει, και θυμίζω ότι ρώτησα τον Νίκο Παππά πριν από λίγες μέρες για το σενάριο αυτό, και δεν το διέψευσε -αν και είπε ότι είναι δύσκολο να συμβεί- το πιθανότερο είναι οι εθνικές εκλογές να πάνε για τον Οκτώβρη και ότι θα επιχειρήσει όντας υποψήφιος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει καλό σκορ στις ευρωεκλογές για να ακυρώσει η εν πάσει περιπτώσει να μειώσει τις εντυπώσεις που παράγουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις και να μπορέσει να πει μετά ότι μάζεψε τη διαφορά από το πρώτο κόμμα κι επομένως μπορεί αν καταστήσει τρεις μήνες μετά ντέρμπι τις εθνικές εκλογές».

«Όλα τα σενάρια είναι πάνω στο τραπέζι, είναι εξίσου πιθανά», κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top