Ελλάδα

Ανοίγει την πόρτα των φυλακών για τον Ριχάρδο η εισαγγελέας

Την αποφυλάκιση των «8» μεταξύ των οποίων είναι και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, ζητεί η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας ζητά την αντικατάσταση της προφυλάκισής τους με περιοριστικούς όρους, εξαιτίας των αντικρουόμενων νομικών απόψεων για το εάν έχει τελεστεί το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, στους «8» κατηγορούμενους πρέπει να επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η εισαγγελική αρχή εμμένει στην νομική άποψη ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας στην προκειμένη περίπτωση στοιχειοθετείται. Όμως, λόγω της νομικής διάστασης που έχει προκληθεί, προτείνει την αποφυλάκισή τους έως ότου λυθεί το εν λόγω ζήτημα. Να σημειωθεί, ότι το θέμα της στοιχειοθέτησης της κατηγορίας τέθηκε αρχικά από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων.

Πάντως, τον τελευταίο λόγο πάντως για τους 8 έχει το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο αναμένεται να αποφανθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top